真巴絲一定噴香水 (28)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
我唔喺香港呀 不過我都係喺佢個official website買 我個地區都冇實體店
Sample kit 冇揀有啲後悔 見啲review 其實都好想試 不過揀咗Italica
blind buy左italica有d後悔
新手 想問下blue de chanel EDP
allure homme sport 同 allure homme edition balance
三款推薦邊隻?
一直只係噴開ck summer
想揾支春天用嘅男香,偏好中性或男士嘅花香,大家有冇推介。有諗過買sens,但驚其他人覺得太女人
比埋Budget再講
1500樓下
Sens我用緊 (三十中,唔大隻)
唔算接受唔到

我係驚夏天太香 + 汗
H24我覺得幾好
所以我推H24
EDT or EDP better?
我用h24 edt續航力都好長
返屋企都仲有味~

如果兩支價錢爭唔遠咪直上edp
Givenchy Gentleman Society 有冇同好?覺得係陰鬱晚上嘅mood changer 嚟(自索先high中)
去dfs試
好似係Chanel Allure Edition Blanche
想問有冇巴絲用/買過florama 想知擴香同留香表現如何
Parfumerie Trésor 一次試三支好喇
DFS太少男仔香香嘞
最理想係一間鋪有齊6~8成流行/ niche,又有open testers。咁就可以一次過compare & contrast

Sasa唔坐太多牌子/貨可以理解(經營路線係conglomerate 而絕對唔係specialty)
唔去top?
因為有間嘢幾近我,幫襯好耐,又有齊~5成......有貴嘢又有clones,一次過可以compare contrast。如果冇,行一陣又去到有十幾個brand counters場。真係冇必要去SaSa

Top 唔知近邊呢?多唔多open testers,經過開格價都好
入坑左一年左右

買左十幾支

利申窮撚
想問zoologist有冇discount code
今日去中環街市試咗citiscent,覺得以local brand嚟講唔錯,blend得幾好,啲味幾likeable,最後入咗兩枝
買左rozu 但噴完好快聞唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞