真巴絲一定噴香水 (28)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
想買呢支香水 想問下呢個網真定假?
或者有咩網信得過又平D
https://lafee-beauty.com/products/gucci-flora-gorgeous-gardenia-%E6%B7%A1%E9%A6%99%E6%B0%B4?variant=31304062861361
上次去東京完全MISS左
已mark定下次去東京買
Gaiac 10 今次$2100入手 襯円便要買啦
見有人寫係半價refill 就要refill諗緊轉味定refill但我仲好中意Le Jour Se Leve隻味
首先要買到機票去東京
而家啲機票貴到On9
moschino 熊仔同Blanche有8成似
有冇識貨之人

有冇人知呢隻香水邊到仲有得買!謝謝
男士新手想問睇番之前頭post點評
Montblanc - individuel 好似幾好
個人偏向女人香多過古龍水味
仲有冇邊隻係持久type啱夏天用?

好想blind buy
有冇巴絲試過
首先你要分返清楚
古龍水都係香水都可以係女香
另外個人睇法你應該係Prefer unisex

最後係Budget
唔講Budget一律推薦Artisan Pure
古龍水係代表濃度only 同是否女香無關

想又甜,又穩陣,大部分女都會鐘意既男香,就推Dior Sauvage EDT

超持久有8個鐘以上,但缺點係周街都有人用,好易撞香,所以呢度已經好少人講。

Bleu de Chanel都係好甜既男香,會貴Dior少少,應該附合你要求。
兩位巴打好詳細 小弟會去親身試吓
另外想問吓Jomalone係你地眼中算係咩評價?
屋企人買過幾隻大路味mix嚟用
味道有特色,五步散,但幾arm 香港呢啲天氣用,係香港用太strong 既香水係謀殺

Polo Blue EDT 衣加變咗 Polo Deep Blue Parfum
陣味竟然冇Blue EDT 咁甜?
Jo Malone 出既係Cologne,即係古龍水,Cologne係香精濃度最低既(perfume > EDP > EDT > Cologne), 所以留香時間好短。佢d味道係好正,但留香太短,個人覺得對唔起個價錢
Agger
性價比太低
夏天用chanel嘅allure homme sport eau extreme會唔會甜得滯
早幾日買咗枝MFK Petit Martin,好好聞,一得閒就喺度索枝嘢

開始買香水一年左右已經買咗第四枝就快畀老母屌
唔會 甜既果味花味香水好夾夏天
同埋你果支都唔算好甜 建議去馬 一年365日都岩用
會唔會買得太慢
多謝巴打 即衝
有chanel 係咪唔洗買dior 了?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞