真巴絲一定噴香水 (28)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
唔好喺度玩斷章取義啦 除咗佢價錢唔合理我仲批評Penhaligion’s 好多嘢喎 同埋佢而家啲香水 係抄其他市面上受歡迎嘅香水 Empress出遲過Coco Mademoiselle 但Chanel賣得更平 Vaara嘅rosy laundry musk根本就係公厠女香
佢根本就唔係Original 係模仿市面上受歡迎嘅香水再mark更高嘅價錢 同樣價錢我仲不如去買其他牌子起碼有原創性

其實你哋自己鍾意又貴又generic嘅香水唔需要勉強作啲理由 你自己開心咪去噴囉
Sorry that I hurt your fragile feelings 顧及你嘅精神健康 我建議你可以block我
琴日出門口之前打爛左支 channel Gabrielle
好唔開心
其實大家咁認真覆條毒撚做乜
真係入得呢個po傾既都知佢尻up
睇佢講兩句野都知屎忽痕搏屌
呢啲懶醒既attention whore 你越認真覆佢越興奮
睇返佢之前啲post 得啖笑
有籍口買多枝
媽媽送的禮物黎架
好唔開心
頭先又打爛左另一樣野
都係佢地送
唔知呢兩日做咩事
自己買返枝俾自己
之前喺mfk買左14歐元既sample set
最近佢地個網頁轉左要用本地currency結算
所以用唔到個discount code

然後我喺佢地個網頁send左幾次信都冇覆(country 揀左香港)
最後試多次country揀法國
因為喺佢地office hour send既所以一個鐘就有人覆
第二日比埋新code我
最後個code可以扣120hkd
比個參考大家
Blocked
我好鍾意lazy sunday morning, 就係因為佢似止汗劑味
早就應該block
好好地都特登搵野嘈
多謝巴打分享
有乜推薦呢:
* 佛手柑,苦橙葉,橙,橙花味
* 男仔
筆直?
100ml
EDT<1000
EDP<1800
EDT 可以試吓John Varvatos Artisan
唔知你點解要特別區分EDT同EDP 不過如果係為咗留香時間 我個人試過得TF 支橙花 先可以keep到比較耐 但係佢就會超過你預算
其實The perfume guy YT有集專講橙/citrus,但好多已停產,或者夾埋其他花味(太女人)

另外Van Cleef & Arpel 嘅TSAR 係味都已經停產?
似邊隻止汗劑?
可以考慮Greenley,個人嚟講覺得幾清新,春夏都可以用
https://www.fragrantica.com/perfume/Parfums-de-Marly/Greenley-62101.html
Guerlain 迷夜橙花
Le labo Fleur d'Oranger 27
Diptyque Eau des Sens Eau de Toilette
Maison Francis Kurkdjian Petit Matin
John Varvatos Artisan Pure
個人認為呢幾枝都幾正同埋Unisex
兩支都試過上身都想買
窮撚想買多支就收手
我諗佢哋會緊張你有無受傷多過份禮物
同埋佢哋以後都會送禮物俾你
珍惜就夠
我好鍾意Diptyque Eau des Sens, 夠晒soapy但又有D花香,
但偏偏係我身上唔long lasting, 夏天好似2小時就散晒 唔排除聞慣左, 所以個鼻冇咁敏感
Diptyque 啲EDT係留得好短時間 雖然有EDP但個味有啲唔同… 所以真係無辦法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞