真巴絲一定噴香水 (28)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
想問下有冇啲soapy啲,聞落舒服乾淨既男性香水推介
想知邊度買到
Jo Malone Wild Bluebell
Byredo blanche
呢兩款我覺得都ok,想睇下有冇其他推介
把心一橫買edp啦 我keep到3/4小時,
一年四季我都常用無花果, 呢D錢為有係其他地方慳
當初都係誤打誤撞見佢個樽漸色咁過癮然後一試難忘
Donki/Colourmix/莎莎呢啲都有 五六十蚊一枝
收到你
始終仲係香水新手諗住買嚟試吓
如果唔想剛入門就比幾千蚊, 可以買travel set, diptyque travel set基本上冇乜伏
想試多啲不如買多啲 discovery set
試清楚個味個 performance 先再入正裝
仲可以試多啲唔同牌子唔同味
摸清楚自己喜好係咩

之前試過買啲好 popular 嘅香水
一路都好似逼緊自己中意咁
過左成季噴得嗰一次 仲要唔係特別 enjoy
結果六折左右放返出去
幾無謂
真, 初入門買discovery set係最適合,
我都買過大路香味, 但最終都係放左係度,
而家只會買真係鍾意嘅, 起碼我真係會用得晒, 唔會浪費
想要再 masculine 啲嘅?
見你 suggest 嗰兩支一般黎講都唔會被分類做男香
(當然男用係無問題嘅)
多謝你嘅意見
不過其實行一轉連卡佛嗰啲都大概知自己想要啲咩
可能一買就買10/30mL instead of 50/100mL

其實我一直都搵緊pure 荔枝味嘅香水
暫時覺得Mfk satin mood 前調最似
唔知各位有咩推薦
而家越黎越多香水
就算中意都會買細 size 先有可能用得哂

但啲樽永遠都係大 size 靚啲
唔洗阿,中性啲既都ok
其實我最鍾意30ml, 感覺剛剛好, 又可以拎出街
黎緊唸住入手女香Ysl Liber edp(我覺得男仔噴都好正) 同 L homme
eau rose?
Fresh有支Sugar Lychee
最近想買香水
想問blanche係咪真係好香同埋係咪真係值得買?
白蓋34 係唔係而家已經無咗?
有冇人試過japara香水
tf 同抵買冇任何關係
白蓋34官方停產咗以家個隻型住型住差啲咁
真係洗完衫嘅乾淨味試下 warm cotton / cool cotton
Clean 成條 original line 都係啲相對舒服嘅 synthetic 味
Prada L’homme 都係 soapy powdery 嘅花香
但極難搵 聽講 L’homme l’eau 隻味都似
唔關 Blanche 事 所有香水適用

係咪真係好香
你想像下喺條街度問人榴槤香唔香就會有答案

係咪值得買
好簡單
佢隻味同 performance 啱你要求
價錢又啱 budget 咪值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞