真巴絲一定噴香水 (28)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
見Brian So話香港機場免稅店有 但唔知邊個位
Eau de memo嘅話印象真係唔大
Inlè就覺得又係啲好大眾化、好百搭嘅茶香。直頭我送呢枝比朋友(喺唔知佢鍾唔鍾意嘅情況下),因為好純粹覺得呢隻味真係唔好出事。
但結果真係講特別啲味,我幾鍾意佢哋冬天嘅味,好似Shams Oud呢啲。
同埋佢好似加價加得都幾甘,就嚟唔敢去專櫃買
700幾好貴
有無巴絲知仲有無地方可以買到vivienne westwood隻naughty alice
搵咗好耐都搵唔到

大家有冇幫襯過依間IG shop,睇佢相成日去免稅店買嘢,唔知真定假
呢間野用小紅書
Inle好似好多香港牌子出既桂花茶味咁
Eau de memo佢話係綠茶調 我一聞就諗起elizabeth arden個隻好平既綠茶香水
不過試左 rose paris rose 同 lalibela 兩隻玫瑰調都幾好
Lalibela有少少焚香味幾正
有啲人係要交吓智商稅嘅
ig店一律覆真

新手想問香港有冇得試聞 Nishane 既Wulong cha同Haciavt?
之前試過moon fever 同ocean leather ,都幾鍾意,不過真係太貴唔捨得入手
DIOR sauvage大家會喺邊買 直接門市定SASA好
SASA應該唔會假嘢掛? 但幾間都話無哂貨…

miss dior absolutely blooming 50ml 99% new
chloe nomade 50ml 99% new
jm english pear & freesia 30ml 95% new

有意留tg 價錢可議
寶格麗茶香香水係咪停哂產
好鐘意綠茶紅茶味
有無類似介紹
Liquides Imagenaires Phantasma 前調完全係中國茶味,唔係去飲茶食點心嗰啲,而係真係成set高級茶具喺屋企享受嗰種,又香又濃既紅茶,有少少smoky,過左2、3個鐘之後就會有啲musky
有無香水係甜d 類似jm但long lasting d
試左chanel Gabriel同coco,Gabriel好似好重花味…
7xx算平 香港機場賣11xx
有冇巴絲聞過unique'e luxury
聞完mashumaro勁想買
但係差唔多3千蚊 唔係好捨得
早幾日sasa買咗dior sauvage同dior門市一樣味的
但今日見到網店突然賣貴咗 而家要7100ml)
之前長期659的本身仲想買多支
Mystique 之前ig 成日打大陸字
一開頭我都唔太敢幫襯,主要都因為你講嘅呢樣嘢。
但之後見佢越嚟越多niche,就開始幫襯唔少。
之前同老闆傾開偈,其實佢都知呢樣嘢會令唔少人反感
所以佢依家請咗啲識香水嘅香港人幫手開live,雖然冇睇
不過佢真係幾落力,成日去專櫃掃貴嘢返嚟做分裝。
頂講到呢到我反覺自己好似打手添。
但一句講晒啦,買分裝嘅話呢到好值得去試。
Top accessories 好似話三月中有得試wulong
幾落力?賺錢梗係落力賣分裝賣咁貴
嘩咁可能我真係太少買佢哋啲分裝,咁耐以嚟都只係買過幾次分裝,其餘都係full bottle,我真係唔知價
對唔住咁多位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞