真巴絲一定噴香水 (28)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
不嬲買名牌既人都睇唔起local 野🤣🤣🤣
覺得有牌子野= 優越啲
到底有咩香水係連登仔不屌的?
就係自己會用個啲
scientist 將支野賣到貴一貴 跟住買2送1 仲要chur住唔比你走

唔鍾意依啲手法
我大牌子、local brand都會買,
都唔明班人做乜咁睇唔關,乜都負皮,又唔敢現身話隻香水點唔好
就算Zara 牌,我都會覺得貴,香水係奢侈品,你支香水唔係我口味,送都唔要,
tf d記 c記就會要,因為會賣出去,零成本
幻想吓,時薪十一蚊嘅糖包,睇到哩個鋪屎,會有咩感受?

另外,阻人搵食,必定遭負皮,唔信就鬧吓啲賣過期香水,或疑似賣另類假香水嘅零售(自己入樽?)負皮係必然
香水係無過唔過期 ,只係有無變質
假香水 呢個的確係討厭的 穩信譽良好的商店買
我都會用香水樽裝D出街噴
不如Google 吓 “Does perfume expire”先?
咩人會話你知香水唔會過期/ never expire?
* 手持大量陳年呆貨 或
* 初到地球火星人
信譽好嘅商店,係咪 = 哩度最多人吹捧嘅商店?

突然諗起影視台大量吹捧TBB 各個節目嘅鋪屎
信譽好=吹棒?

信譽好自然多人講,咁就叫吹棒
我覺得各有各睇法啦
搵自己信賴嘅商店買->依句都好正常姐
作為消費者,自己鐘意去邊到買咪邊到囉
水貨/專櫃,各有各選擇同取捨
冇咩好拗
大師講嘅我超級贊成,citrus 味係最容易degenerate ,最遺憾,愈經典嘅香香,愈係早停產

咩dark cool dry air ,即使做齊哂,係絕對難逃時間洗禮。經典例子係Van Cleef & Arpel: Tsar,如有日去開法國意大利,會去佢嘅專門店買,但網購一定唔會,就算唔係clone/假,勁大可能已經degenerate

https://youtu.be/QTb7myTa8Mk
你講乜呀, 我地係度講分享乜牌子香水都被負皮, 幾舊水到幾千都係咁,
咁究竟阻左D咩人搵食
我冇幫襯過呢度mention過嘅任何舖頭(去返專門店算唔算),
既然你覺得係吹捧嘅, 咪講下邊間冇被吹捧之餘又信譽良好囉
總之唔啱聽就係吹捧囉,
唔通次次有人問去邊度買香水, 次次都冇人理咩, 咁人地都無癮啦,
上網一定有PR發功, 既然發覺條友不停吹捧, 咪report佢囉, 或者直接出聲囉,
其他人唔知頭唔知路, 又無人指出間舖有問題, 真係會走左去買就唔好啦
咁不如你指教下我地囉, 淨係係度質問, 人地google完唔係你講嘅答案, 又唔比返你個版本人地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞