真巴絲一定噴香水 (28)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
本身有啲心動想買Aesop
有無介紹

sasa 都唔平個價,price.com 個d 又無現貨好似
dfs 6折最抵?
fresh grad準備返office工,睇中左幾款:
1.John Varvatos Artisan Pure EDT
2.Hermes H24 EDT
3.Versace Pour Homme EDT
想問下各位推薦買邊支,定係有更加好既選擇
準備入夏天 個人都偏大汗
自己無問題 但唔想太濃打擾到人
有無邊款比較清新推薦?

平時 Terre (返工) / diptyque Sens (去街/我老婆偷用)輪住噴
diptyque minthe / 無花果適唔適合夏天用?
3枝好係好好嘅入門
莎莎應該好少 / 唔會有fm

黃店上邊有post 過
都係啲唔會出事嘅百搭春夏款
無咩好比較
試過哂中意邊隻味咪邊隻
Minthe 深沉成熟嘅薄荷
幾啱夏天用
Young 啲嘅薄荷可以試埋 you or someone like you

Diptyque 無花果就有啲 creamy 奶感
睇你上手之後中唔中意啦
齋講 freshness 嘅話 minthe>無花果
師兄入咗邊枝
想試diptyque新出果枝
唔知係咪真係有書卷味
其實就係白麝香
個人唔太覺有書卷味
反而肌膚之華前調再似啲
想買邊支
有Naxos Alexandria ii 同Golden Dallah 嘅discovery set
另外仲單買咗支15 ml 嘅save me
上果muse 比左支無花果hand cream sample
都覺得好奶

Hand cream又ok
有支rozu 50ml想放7-8成新
幾個月前日本買
有冇話邊到有得試晒咁多隻新手唔熟路
試哂未?
覺得如何
Naxos真係必入
想問邊到買Tom ford bitter peach 會抵啲? 專櫃買好貴
未呀 試咗Naxos同save me
Naxos 真係唔使多講 好正
Save me 係幾complex 同soothing嘅woody floral scent 但係projection 喺我身上麻麻
其實仲有兩set sample kit 2ml x 4 未試所以真係有排試
JV 有時 Sasa 會有
Hermes 就 lane Crawford / dfs
Versace 就 dfs / sasa

Sasa 要撞手神 好多時都唔齊款
有冇試lira
我聞過最正既焦糖
ching香港邊度有得試/買Xerjoff
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞