蟻俠與黃蜂女:量子狂熱 Antman 3 劇透討論區 (2)

718 回覆
15 Like 4 Dislike

你係講緊呢隻野d反光?我有冇誤會?
可以輕鬆秒Thanos
乜ching覺得p1 p2既mcu電影好正?
入面得im ca2 gotg叫好睇 其他都…..
又係你個柒碌,間中都要突個撚頭出嚟
講下覺得邊套好睇又係柒碌 你班m狗會唔會太惡啊
又唔係有錢分 咁護航做乜大個啦
咁快駁a5
咁phase5其他戲有咩講
係你隻傻閪dc狗周圍吠先認得你
好撚心啦 仲要講到周圍吠好成熟咁
柒咗咁撚耐仲未撚夠咩
其實你哋咁周圍吠同鏡狗有咩分別
Marvel個名咪就係比你班盲撐撚整臭囉
同埋你唔識字定咩 我上面邊句有撐dc成份我依家dc就有 邊度有撐
up緊乜
先唔講Stagecraft對演員嘅演技有冇影響
佢個technology其實唔係咩新鮮嘢
基本上只係一個大型monitor
有打開機嘅巴打應該知而家好興弧形mon
個mon係平定係弧形唔會對遊戲製作有咩影響
只不過視覺上弧形比平面更加貼近真實視角Stagecraft係用一個semi-cylindrical嘅mon
佢個cam係將d數據live feed入Unreal
Unreal嘅real-time render其實已經好成熟
佢會根據on-set cam嘅數據去navigate個cg cam
再live feed back去個mon
所以唔存在「為咗就LED,刻意將物件改成圓形」呢樣嘢
「後期製作可以少啲」都唔一定成立
首先佢pre-production已經要做多好多
同埋Marvel慣性五時花六時變
後製要再改嘅難度就仲高
同埋Marvel俾人投訴bad cg同有冇用SC無關
Marvel嘅問題係一年要produce太多show
D VFX studios根本就做唔切
同埋Marvel喺控制成本呢方面捉得好緊
佢D editor可以喺套戲上之前兩個月再改變主意
你d studio就要硬食
所以Marvel d戲嘅profit margin係好低
大概得3%
呢個都係overall質素下降嘅主因
屌你個傻鳩咪話咗認得你個撚樣成日周圍吠先認得囉其他人正正常常話我理撚得佢 係你隻dc 狗吠撚完又唔撚認先柒,咪要屌下你老母囉

明未呀柒碌咪撚以為將其他事/人比喻為鏡狗就當自己講嘢會make sense啲啦,仲撚柒呀
講緊Mando (Mandalorian)呀
https://youtu.be/VskCK0f-FKg

你係有誤會
mando ... mandalorian...
呢隻係modok
不如你講下我幾時有吠完唔認呀講下覺得邊套mcu戲好睇邊套唔好睇就咁大反應 冷靜d啦唔講以為marvel戲你有錢分 你睇下你激動到
屌你真係文盲,咪撚咗淨係針對你隻dc狗囉,其他人出聲我撚有屌鬼咩,淨係想屌你老母咋激動
咪撚懶高尚啦 好撚尷呀

你覺得屌完我會開心咪繼續囉講到我會好care咁
又要講唔出我邊到唔認 又要發爛渣 笑大人個口
暫時睇落Phase 5其他電影都同康冇咩關係,係得Loki 2值得期待。之前一直有流出話antman 3 結尾係直接駁落去A5,但而家個結局係男主角自己讀白就完咗,有可能係重整之後MCU 改咗進度,因為之前太趕
今年marvel係咪冇電影再出架喇?
dklm 垃圾gd end如果最尾嗰幕 kang打到antman半死 然後antman同佢攬炒 但彩蛋1 就仲有千萬個變體 咁樣駁落去a5 會好好多
lm
gotg3
the marvels
結尾段讀白
係今年一月中到尾個段時間先補拍上去
青蛙thor咋
咁之前劇本可能真係攪炒喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞