蟻俠與黃蜂女:量子狂熱 Antman 3 劇透討論區 (2)

718 回覆
15 Like 4 Dislike
一開始都幾好睇 但最後弱化到咁有啲失望
呢個都咁樣死 其他Kang可以有幾勁
真係開打感覺都係一堆Ultron兵
個個位CRINGE CRINGE地我覺得幾好笑wo擺明係sell cringe而唔係感動吧
諗多左,呢個揸鎚佬
希望有加長版啦遲啲
黑豹2都講2個半鐘
呢套得2個鐘貨仔真係唔多足夠
中間仲提起過雷神,何德何能ar仲話徵服幾個multiverse
4個著suit普通人就贏左
Lang一家三口都打唔贏仲話挑贏成隊avengers講經咩
直頭係thor2級數既垃圾
劇情 人物 舖排全部垃圾
係特技做得好返d
唔值得
點其實點解呢個康會俾同族放逐去量子世界,同埋最後個3條友話想殺埋佢,但當初又唔做
個boss廢就梗架啦 佢口講果堆戰績都算 但米雪讀佢記憶定思想個度無得假架喎 即係佢專搵D弱勢時間線恰人地未成軍?
吹到咁大,點知死得咁柒
寧願你最後話佢係剩係識吹水嘅Kang
Kang 打拳頭交係為左宣傳creed 3
畫面上未夠震撼姐,想像其實佢係對住starcraft既蟲海,
兩野比蟲海淹沒左
唔好啦
睇呢套嘢睇足兩粒鐘
已經好浪費人生
邊個咁得閒個個shot都全CG呀
好多都係roto paint或者comp fix
應該唔係佢肉身特別勁
係蟻俠特性,變得越大越高防,佢巨人果時你咪覺得激光都射佢唔入囉
變返正常果時防低左咪會俾人打爆
你自己去D+睇吓Thor 4點拍你就明我講乜,拍嗰啲人,除咗導演,全部冇CG睇,所以留意下演員訪問,佢哋自己都唔知道套戲拍咗乜出嚟

即係你去電視台做訪問,舊版係對住一塊綠色牆,新版係超大型LED mon,開住background
如果第一次上,你會好唔慣成個場除咗sofa全部都係綠色,但如果後面係有background嘅巨mon,你會自然好多

新版嘅好處係成個場景先播好哂等演員知道要拍乜,而且後期製作可以少啲,但問題係佢場景已經拍咗入去背景為一個平面,要改返景深其實更難
依家AI J圖,6指或4指琴魔經常出現,根本Unreal都係好初步

留意一下Disney員工成日都投訴特技差

而且用IMAX鏡頭,導演為咗就LED,刻意將物件改成圓形,咁就更難去改好啲片

Thor 4咁垃圾就係導演功力都小學雞

再留意一下一入Kang嘅量子世界同Thor 4入面同Guardians打爆temple,背景無論高度同場景都係差唔多,亦都好假
佢聰明同好識說服人,同埋知道曬所有時間線令佢可以迴避危險加做足準備,加埋本身超高科技,屈呢d
有個位唔明。He who remains phase 4 先死,但Janet 幾十年前就識Kang
LOKI個「時間」邊係同我哋睇嘅時間一樣呢
又講得岩
He who remain既死改變曬過去,現在同未來
本身無限資源 同比人扔落量子領域冇咩資源
都已經兩回事啦
果把係mcu最強武器
太快親自落場
不過算
ultron 都係一集玩完
我1000%明,我唔係講緊chroma key同LED wall嘅分別
係你哋唔好亂up 拍LED wall嘅情況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞