蟻俠與黃蜂女:量子狂熱 Antman 3 劇透討論區 (2)

718 回覆
15 Like 4 Dislike
而家喺戲院上嘅電影絕大部份都係2K
除咗某D streaming services 會要求4K
因為而家D HD TV可以support 更高resolution
6K起跳除非係documentary或者單純依靠digital enhancement
一般VFX電影好難做到咁高output
成本太貴,render時間太長
垃圾叫穩
既然阿媽知道量子領域咁危險,點解第二集尾仲比scott 入去攞能量?

點解復4 成班復仇者入去量子領域又唔會入到去量子城市到?
hanks有問有解釋 但我唔記得
量子領域無限咁大 入去拎能量唔容易俾人追蹤到
俾如果send signal入去會俾人反追蹤
復4一樣道理同埋佢地無停留 只係當左量子領域係通道路過左
應該係咁
淨係入特定區域 同都有叫scott小心time vortex

因為入得唔夠深
Hunter?
正義迴廊 或者 毒舌大狀 都好睇過呢套,但又唔睇唔得
睇完呢套蟻俠,只係令我想快啲睇到Loki S2
吹到康咁勁 最後比MODOK同蟻爆到個保護罩 仲比蟻俠收皮 又話之前滅左好多復仇者同宇宙

劣改
可能征服者打過嗰堆復仇者好似DS2光照會嗰堆咁自大多重宇宙點吹都得
姐係dr strange 2 illuminati咁
有勁有廢
而呢個係廢版
阿媽好似話hanks只係觀察到表層
劇情需要,有勁能力但唔用,佢一招定人身,一招將人化灰已經玩撚曬
仲有啲人成日話蟻俠都打唔贏點打其他復仇者
其實蟻俠班人根本係勁到仆街,
例如fans講笑既縮細鑽thanos屎眼,
或者將人縮細嗰招又係好撚屈,
根本復仇者入面最勁就係佢地
另外想問吓蟻俠套甲係本身防禦力咁高定係變大防禦力會增加
變大咗之後,戰機啲激光完全打唔入佢套戰衣
康好似完全無佢符咁,
呢度我覺得差啲,起碼比康一拳打到佢變番細再搵蟻收尾會好啲
班蟻群出黎果下
我仲以為佢會咁添
真 起碼預期之內
Cassie Lang:

定身應該係甲既功能黎
佢有一下係變大後再俾康打到縮細
就咁睇落康得單體戰鬥力屈(靠套甲)
但最神奇係套甲竟然唔識飛夾硬俾蟻群收皮
我覺得加返呢幕會好啲 又唔係無aoe技 佢出下aoe技先再輸會無咁on9 咁樣更加體現埋堆蟻唔放棄既特性
佢有塊藍色碟可以飛不過無用
如果寫埋飛上天俾成班飛蟻圍跌返落黎
再俾地下個d活埋會合理d
佢係輸得太快姐 如果加返開範圍技發覺唔夠人海快就飛上天 之後再俾飛蟻打返落黎先開罩頂會好好多
無啦啦就俾活埋左 雖然無限蟻群係幾屈
thanos無石既話應該都會收皮
劇情尾段大暴走
劇情又易估(除左估唔到個boss咗廢之外)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞