蟻俠與黃蜂女:量子狂熱 Antman 3 劇透討論區 (2)

718 回覆
15 Like 4 Dislike
1. 早幾套太爛俾人拖累
2. 故事黎講 係幾平淡
3. 某d情節都仲係幾on9 嘴遁魔多客依下
黑人隊長
感覺個設定係1on1勁,一打幾就唔多掂
“原力揸實”連自己都幾乎要企定

不過拍到出嚟連1on1都時勁時廢咁
之前antman2都入過去揾老母
入好似最難係定位?

antman2係靠Scott同老母entangle
今集一開波個女就話整咗雷達可以觀察到個細界
講開嗰啲圈圈設計有啲timelord feel
個boss明明比啲蟻秒咗,之後同antman隻揪嗰陣啲蟻又突然消失晒
不嬲p1p2個人電影都係咁上下
根本係合格
睇完好似睇緊新版star war咁
最後唔開傳送門先係神劇 等打大佬 先搵返蟻俠黃蜂女 帶班超級螞蟻大軍亂殺
個魔多客出黎搞笑,完全唔知有乜7用
蟻俠家族0傷亡
明明黑豹2,雷神1,2,3都死咁多親友
可能無講殺晒d蟻
其實我唔覺得康有分好壞,因為變體一多注定咗打仗,呢個康其實咪又係向住洛基個康嘅目標進發,消除凈一個時間線,自己就好安全了
蜘蛛俠都死阿姨
做乜9要洗白modok
好開心可以喺大銀幕到再睇到Loki佢個好驚好擔心嘅樣真係…
可惜唔小心碌到人地嘅劇透…唔係會更加驚喜
我都淨係buy呢兩個series同ca2,其他比較老土
MCU其中一個phase既其中一套電影 = 一個古老IP
樓上有巴打話ending改動過
未睇,但睇講鏟片話4日票房先1200萬到,同黑豹2比少左600萬

rick and morty quality
講戲佢有 但可惜個劇情哂左

戰力其實點都解唔通
撇除卒仔被人秒
佢都試過彈一彈手指都整暈哂蟻俠兩公婆
都唔計點解佢搶左個波主角群都未有反應
如果根據呢個表現 其實佢同Thanos起碼有得比下

但臨尾為劇情弱化到
仲要唔係主角做左啲野令佢地弱化
係無啦啦變廢柴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞