蟻俠與黃蜂女:量子狂熱 Antman 3 劇透討論區 (2)

718 回覆
15 Like 4 Dislike
佢唔係好假,而係因為佢將個場限死咗圓形,於是乎好多鏡頭或場景都重覆以360度或者以arc形式程現
Hank話佢既蟻兵已經進化得好勁,唔知之後會唔會繼續有延伸講下
其實成套戲concept抄Starwars福伯同公主抄到咁足,做咩最後要BBQ完場呢?整完米高咪完美lor,正如前半段話俾大家聽,原來帶咗頂帶咗幾十年
有一幕個老豆老母係到講失散咁多年間各自搵SP解決需要,我真係睇到眼都凸
另外d戰力設定又係on9
個精服者吹到自己幾勁幾威打爆幾多個世界,咁撚大個基地原來係無料黎
蟲仔都輸咁死得啦,睇落整到仲廢過滅霸d助手仔,毫無張力
總分1.5/5
0.5係比Loki
九成A6 秘密戰爭就係講主宇宙avengers 輸咗之後,就聯同其他宇宙嘅英雄x-men, tobey嗰啲聯手對付咁多個變體
Mando嗰d反光嘢先難搞
要逐個shot執走d production crew
我就係想講大營幕嘅CG同後製嘅CG都係同一班人整
大營幕入面嗰d好多時都會喺後期再執
所以唔好以為用咗Stagecraft個BG就唔會改
其次層次感差過以前
係咪我miss咗啲咩,Scott KO咗兩個kang咩?
但留晒喺Quantum Realm
講到未來科技咁勁,結果俾人輕鬆入侵
仲要靠密碼
遺言好尷
luis係墨西哥裔
班蟻比佢當condom都咁忠心
呢套值唔值得睇imax?
諗住雷神 /蟻人呢啲舊人電影會好睇啲挽回劣勢,最後發現MCU步向收皮原來係inevitable
終於睇 好平穩無乜特別
比想像中好睇,劇情唔錯,整體收貨。

好在大戰由Scott同Hope主導,新人Cassie做個好幫手就夠。之前Hawkeye Kate對Kingpin真係睇到眼都突埋。

題外話,Hank帶堆蟻嚟清場個畫面有啲似魔戒亞拉岡帶堆亡靈清場。
有冇人睇完第1個彩蛋之後,好期待第日講康同神奇先生既關聯
有咩關聯?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞