蟻俠與黃蜂女:量子狂熱 Antman 3 劇透討論區 (2)

718 回覆
15 Like 4 Dislike
paul rudd仲後生
真係接受唔到MODOK聽完Cassie講句 don’t be a Dick之後就變好人
最大敗筆一定係冇Luis
I have holes
開返loki TV條線
loki S2幾時出
Summer 2023
都唔使一定trap antman family嘅

不過Kang係應該走得甩 打到佢哋收檔
跟住佢哋番去warn avengers
愈睇愈似麥總 點搞
其中一個variant黎
我寧願佢話MODOK件甲比Kang加咗啲洗腦/控制系統
比Cassie打爆咗好過
Quantumania is having the worst second weekend drop for any MCU movie losing 70%+ of it's opening gross. At this rate it will struggle to hit Ant-Man and the Wasps' domestic total ($216M). $600M WW is out of the question.
啱啱睇完,但係唔係好明宜家嗰主線,Loki話有Sacred Timeline,咁即係本身得一條時間線?咁點解Endgame啲Avengers可以返過去嘅另一條時間線?
同埋好多人話結局應該係
Wasp同Antman 留喺quantum realm 返唔到去,絕望感會重啲

先唔講合理性 三個研究量子領域嘅天才級專家係外面都救唔到

但咪變咗同Antman 2結局一樣
endgame去第二條時間線借石然後係同一個時間還石
就唔會產生新既時間分支
即係所有時間線Under Sacred Timeline都係發生一樣嘅事, 直到Loki結局KO左Kang?
mcu戲兩個post就收皮
唔一定 但一旦有人擾亂左時間線 就會產生新timeline
tva既工作就係delete d新線 直至好kang死左
如果TVA真係咁嚴謹,美國隊長都應該唔會可以用老人外貌返嚟現代

除非美國隊長係咁避開/打低TVA啲人
個時有ff過佢只係去退休 無做d影響時間線既野
所以唔會產生新時間線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞