蟻俠與黃蜂女:量子狂熱 Antman 3 劇透討論區 (2)

718 回覆
15 Like 4 Dislike
跟據漫畫 絕大部分都係壞康 得Iron Lad係好人
但佢已經征服咗好多個宇宙
殺咗好多隊avengers
佢話…
岩岩睇完,kang拎完粒波之後套戲好似大暴走趕完場咁
完全冇咩特別,角色刻畫唔深刻,好純粹一套輕鬆爆谷片
問題點解要係呢套推個廢康出黎?

直接avg56先黎打大boss唔係仲好咩,我知kang有好多個,但就咁睇完loki同antman3,對呢個角色個期待度愈黎愈低
我剩係覺得個康好似麥巴比
征服者麥巴比

好撚多個征服者
kang d藍色燈人會唔會太廢,夾親d主角都好似夾埋特登俾人走咁,同tva班友一樣咁廢

仲話kang做大boss,一諗起佢之後要係avg56做大boss就會諗起佢呢套幾廢 仲話起左個王國,三兩下就俾antman一家同d族人搞掂晒 成件事好on9下,cassie睇落仲好打過kang班靚好多下,仲有個darran冇啦啦變好人又係好on9,仲要晒好多時間講呢隻野

乜 魔多客 唔系 末日博士 既手下咩

一開始講撚到kang幾勁幾勁,揮揮手d人已經彈左去一二邊,最後咁樣俾主角們打贏
前面個細路完場係咁講乜原來antman咁渣架
btw睇左好多負評入去睇,反而覺得又唔係太差,起碼phase5-6目標清晰

btw antman個女幾靚
antman個外母咁淫亂既 佢咁多年同kang有冇一手呢
個光頭佬冇啦啦由奸變忠係做乜鳩

死個幕尷尬到睇緊關家姐咁
其實光明會宇宙齋睇電影表現唔算廢
佢地起碼唔洗好似endgame 齋靠幾個人都打得贏
而且endgame都係用石先贏到 佢地都冇用
只係果時scarlet witch buff得太勁
同埋Marvel果下係戰力失衡
一方面想講scarlet witch有幾勁
所以有單挑光明會 呈現佢有威脅同壓迫力
但另一方面 用番同一個準則 就會秒撚埋博士同王
咁但係佢地係主宇宙 所以唔可以無啦啦死
就變左好怪
Janet唔係hope細細個佢已經飛左走量子領域啦咩?

點解開波見到kang個陣個樣同依加一樣都係咁老
前面有冇人討論過?

成套劇背景係 Kang 要返出去,講到佢識超科技都做唔到,但蟻家細女玩玩下都做到…
kang個舊野可以multiverse,cassie都淨係入量子世界
覺得想慳錢廢事做米雪後生樣,當然佢無交待時間,亦可以講到佢困到好後期先遇上康
what if 唔岩一家大細,要返d接受能力
裡面死hero家常便飯,變喪屍、黑化、絕望

ds2個光照會出場死哂,唔計on9死,X博士、captain carter又死
都好大反應
咁其實he who remains/council of kang個維度有無時間? 點解片尾班kang好似實時知道antman個kang死咗咁, 照計佢地個維度一早已經睇哂成條時間線, 包括antman kang過去同未來
量子乜乜都係吹
其實故事就係帝國王子復仇 帝國內部有叛亂
比外來人KO左
老梗劇情
但已經好過DS2 Thor4 黑豹2
council of kang 有 因為所有嘢都未成定局 多元宇宙都發展緊
he who remain 冇 因為多元宇宙已經畀佢合一形成一個環 過去現在未來已經成定局
題外話:
Antman版本嘅康之所以冇比其他版本的康殺死因為佢哋唔知呢個康去咗量子領域。而且佢哋冇能力去到

當佢哋知道Antman版本康死咗,佢哋以為係俾復仇者殺死,所以係彩蛋①佢哋認為復仇者威脅多元宇宙穩定
點會無能力去,唔係舊野壞左,Antman康使撚被困
hope ending臨尾髮型唔同左
仲以為scott係餐廳見到kang先完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞