蟻俠與黃蜂女:量子狂熱 Antman 3 劇透討論區 (2)

718 回覆
15 Like 4 Dislike
咁之前整咁多個嚟做乜鳩
平平穩穩咪算
唔好好似奇異博士2咁
想突破又突破得一半
最後不倫不類
屌上任ceo 為咗自己個D+ plan 一堆為出而出嘅劇,d細角色配角出嚟都唔知做乜,最好cut曬佢
有無人覺得 Star Wars 味濃
你係唔係想講Kevin。。。Kevin Feige?
睇夜場瞓咗⋯⋯

劇本真心差
雷神2溝 Star War
對住量子世界勁多問號,都冇舖好個背景
用套咁水準嘅戲嚟開新Boss真係得啖笑
有啲劇根本就唔應該拍,果啲咩echo都要拍真係痴孖筋
完全唔知個角色有咩魅力同價值要去拍
聾啞人士 政治正確
老實講 有daredevil 盲人 再加Eternal 跑得快嗰個聾啞女 仲唔夠咩

不過想睇moonknight 2
睇唔到同 Phase 4 有咩分別,除咗介紹咗個 main villain 之外.

本來可以做到好 high stakes 最後好似乜都無發生過咁.
今集量子領域同之前果D完全唔同左設定

量子領域D生物/D人點黎?
KANG / 老母 佢地做過D咩事?老母同反抗軍合作過?
佢去到果個酒吧又係反抗軍定咩?
老母一味話唔想講/解釋唔到就比劇情行落去

去到最後Boss戰,Trailer就剪得好正好壯烈
但實際既戰鬥...

可能我真係訓得太耐
量子領域之前都知係有當地原生物種
第二集搵到老母嘅時侯,佢啲裝擺明係當地搵返嚟

係冇提過細節,可能同觀眾幻想嘅唔同啫
Echo 同Agatha 呢兩個配角都唔知拍劇來做乜,就算要搞網台係都可以拍短篇姐。
Werewolf by Night 咁仲好睇
本身量子領域就有生物 佢地上次黎無入到咁深入 所以無見到
kang用佢套甲打殘左d本地人 起左自己王國
老母本身以為kang好人先救佢 點知唔係 所以之後幫本地人反抗佢但完全唔夠打 仲要因為有老公黎救一走了之
酒吧個個本身係反抗軍但之後屈服左
成套野好直白啦wor
其實要低過黑貓真係好難
貓2主角都冇埋, 好難唔嬴
我好覺
終於有人講

一入quantum realm d 物種同服裝好star wars味
個種騎呢味

同埋Kang d士兵個設定同stormtroooper 一樣,好似想慳錢唔請露臉演員咁
無記錯套戲開始時講咗有定位
就算Kang喺隔離,唔通唔開/試都唔試咩
啲蟻有二級文明, 又咁大力
加埋MODOK打爆個罩,又合理返少少啦
Agatha套劇會想睇
幾搞鬼, 又可以講多啲黑魔法
短篇都ok,呢啲衍生角色拍足6~8集,又磨你幾星期,隨時又好似SheHulk 後期咁亂咁嚟
有無人覺得老黃蜂女幾正想滿足佢嘅need
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞