蟻俠與黃蜂女:量子狂熱 Antman 3 劇透討論區 (2)

718 回覆
15 Like 4 Dislike
所以there is no time係點解?
大戰果d位套套科幻都係咁上下架啦
沙漠果d設定就似
咪就係對普通人黎講 time係一個"限制"
對kang黎講無呢個限制
無聽過個女係前世情人?
連d飛機都有少少似
點解咁講?
我相信出劇既原因除左想補完mcu既細節外,
最重要係某d角色如果擔電影大旗的話
會無人入場睇
例如美隊變左飛隼做
除左漫畫迷應該都唔係人人接受到
有劇出叫做觀眾成本低左咪等人睇下慢慢接受
IMAX係用4K projector
但係唔代表套戲一定係4K
想知好簡單,去youtube search下IMAX trailer
睇下有冇2160p version
佢原本已經玩緊48fps
再render in 4K就太高成本
笑死又話咩kang好勁,返屋企耕田啦
MCU最強武器 antman 1枝縮細肉醬槍 同 dr strange 傳送門
第一代貓女
去睇返果套蝙蝠俠就知佢有幾銷魂
印象中avatar 2 喺imax
single laser 行4k
dual laser先係行2k
😄咁hulk 整個部時光機可以帶返美隊返黎
加埋今集
最強戰術就係落閘放蟻
dual laser都可以行4K
A2如果真係4K, L/R channel
full CG shot最高可以係2K 2D render嘅16x時間
佢仲要48fps,所以32x
係James Cameron呢d痴線佬先會做
想問下有無人可以放襟章比我
屌佢第一日去睇都話派晒
但佢好明顯一野一大堆出都無心拍好個故仔佢,即粗制濫造
呢D 物理定律真係唔好諗住用一套漫畫電影講得晒
Interstellar講都唔完
所以佢用左好多套黎玩同講我個人最鐘意就係marvel d設定set得幾好 暫時唔覺有bug(可能有我都唔識) 比起dc係咁reboot好好多
kang咁勁會唔會覺得晞噓
屌哂唔同年代嘅女
出到去都係普通人一個
想問有無人整過 成個Marvel 宇宙時間線既圖?

包埋其他平衡宇宙 eg.Sony宇宙 1,2代蜘蛛俠
問題出於 Paul Rudd 太靚仔太後生
好難即刻聯想到係「父女」
個女兩三年內就會睇落老過老豆
Paul Rudd 53架啦

你係想講 33 下話?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞