蟻俠與黃蜂女:量子狂熱 Antman 3 劇透討論區 (2)

718 回覆
15 Like 4 Dislike
呢個位應該駁返antman credit scene
呢個變體會係victor timely
最勁應該係第一個彩蛋三個裡面其中一個

thoe 同 jane 點樣去最終戰個到
其實變咗橙色後可能先至開始發揮到更高層次嘅能力,所以而家先係開始都唔定

無論係康嘅裝置嘅圓環、Ms. Marvel嘅手鈪、上氣嘅十環都係有相同嘅元素
擁有者可以不老不死,強化自己身體質素
意念控制十環本身同自己發出嘅能量,朝偉仲用過嚟清場同當盾用
如果真係康嘅産物,仲有埋量子科技嘅屬性
咁樣嘅武器,有幾多反派同英雄恨都恨唔到你
個十環除左打鐵線拳之外仲有咩勁?

吹到好大
擁有者可以不老不死,強化自己身體質素
意念控制十環本身同自己發出嘅能量,朝偉仲用過嚟清場同當盾用
如果真係康嘅産物,仲有埋量子科技嘅屬性
咁樣嘅武器,有幾多反派同英雄恨都恨唔到
本身托爾係用宙斯個雷擊飛去宇宙中心,而神威雷神就係用雷霆戰鎚飛去托爾度,全部都幾清楚,可以再喺Disney+重溫
今日睇完,做乜D蟻去左量子世界個比例冇跟返人個比例去縮細
飛得咁快
同埋都可能係星神族嘅產物,同永恆族身體嘅科技其實好似
但如果佢已經係最出名最勁果個
俾蟻俠一家收皮後面點吹到佢做終極boss
人地thanos舖得靚到無人單挑嬴得到佢
一抽三巨頭都嬴
勁到無法阻擋咁
點解啲蟻一樣落左去但可以一千年進化
喺Endgame其實托爾就做過一次,嗰次都應該係喺地球飛去聖域界,其實都係勁遠嘅距離嚟,都係十秒都唔使

呢次就係地球飛去宇宙正中心
你再睇一次就會見到啲蟻一開始跌嗰個方向已經唔同咗
最勁唔無the conquer 咩
咁幾遠先要用到開彩虹橋/ dark magic
定係 唔關事 要carry 其他人先要以上兩種方法
我諗呢個問題只可以憑電影經驗答,我相信官方未必有詳細設定

例如無限之戰鑄造嘅雷霆戰斧已經有呢個功能,同物料係絕對有關係,不過海娜係因為佢自身能力定係因為佢嘅鎧甲物料,而可以穿梭咁多界呢?呢個就冇一個確實嘅答案。
我好快咁重睇 jane 應該係靠隻飛馬
因為 女武神話唔可以靠storm-breaker個彩虹橋 佢以家太唔穩定個時 thor 就回佢話唔通靠佢隻馬 隻馬坐唔到咁多人
而last jane 係騎馬到
咁睇嚟 一個人travel 靠 thunderbolt 馬 就可以勁快飛
幾好睇,故事完整得黎之餘又可以幫之後既劇情鋪一鋪墊
而家既marvel戲都唔係咁易做到
不嬲睇antman都唔想佢有bad end
因為其他英雄失去既野太多,有d慘,佢算係家庭最美滿個個,可以三代同堂,唔希望連呢d小人物英雄都要咁慘
另外到底美妮卡嗰種穿梭係只限唔同次元間嘅穿梭定係可以當普通傳送門咁用都真係未有咩着墨,由混沌戈去吉馬塔嗰次叫唔叫普通傳送呢?期待之後劇集會點交代
係喎,係靠聖歌,你啱
Doctor Strange 2都有85%
RT水份好高
Metacritic比較可靠
而且仲要係黑人 一定大兜 試過就知
無可能唔想要
同jenet 搞野
其實依個係咩地方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞