蟻俠與黃蜂女:量子狂熱 Antman 3 劇透討論區 (2)

718 回覆
15 Like 4 Dislike
簡單講
個mon靚左,直接喺mon前面拍都呃倒人。
呢D gimmick嘢嚟㗎啫
StageCraft最大嘅好處咪interactive lighting
但係如果要後製再執係好麻煩
特别係Marvel呢D成日要改嘅client
佢個大營幕入面嗰D cg咪又係同班人整
只不過係用Unreal real-time render咋嘛
冇分乜嘢底定面
我指background冇咩問題
但background以外嘅就好假咁
想知6石Thanos會唔會輸俾啲螞蟻
彈指許願消失蟻後會半邊手&身重傷
kang帝國d喳喳兵出到去到底贏到d咩對手
AVG1 loki攻打紐約個d贏唔贏到
用空間閃到第二度再力量寶石炸星球都得
無計,最大化無得打
whatif打得幾好睇但都無屈寶石各自能力
量子世界 會唔會 寶石無效化?
其實唔明康點解咁勁,純粹屈裝備?
有冇漫畫撚講下
科技就是力量
咁佢係佢個個時代咪其實同普通人一樣?
同埋點解每個平衡宇宙都有康
咁復仇者唔連埋其仔宇宙既復仇者去打佢?
He who remain最勁就係用到隻食時間同空間既怪獸
最後先搞得掂所有Kang既變體
所以都唔知係佢個人能力勁,定係隻怪獸勁
唔知關唔關事

有隻機械人射光束落康到

康轉換啲橙色光束變左藍色光束

有無啲啲似尚氣十環會做嘅嘢
還我長氣印度佬
又話殺咗唔知幾多個復仇者
點知蟻俠 連啲螞蟻都打唔贏

暫時睇套戲 唔覺佢未來科技真係好勁
都係激光 防護罩
拍 mando 呢D 反曬光又圓碌碌嘅嘢輕鬆好多
仲要佢可以某程度上嘅 interactive 演員都易D 入戲
係方便好多對前線

但係background 以外嘅CG 自然係會難做咗好多
0說服力
帶撚都係復仇者啦 有乜問題
更似Starwars 原力覺醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞