《毒舌大狀》電影討論區(含劇透)2

1001 回覆
63 Like 17 Dislike
(初三賀年花生) 天下一發出聲明
https://lihkg.com/thread/3286925/page/1

花生集中討論
屌覆錯po自膠
唔知衝唔衝擊到明日
講真其實難
個陣明日玩到咁肉酸
篤左唔知有冇二千萬出黎
果part唔知有咩意思 好似無乜含意咁
.....
個幕咪就係講黃子華終於過左之後去奶契弟囉
子華笑佢個軍係軍人個軍 正常女仔名應該係君 renci應該笑子華個名on9 但我都覺得麻麻地好笑

除咗肥腸選角唔掂 有無人覺得肥谷個選角都麻麻 啲chambers partner應該無咁好人同慈祥 仲要咁落力又見面又盛 頂籠咪唔追究好少會上身幫手
谷導有part俾春藥黃子華食果陣
我總係覺得佢係軍火商賣緊白紋伊蚊俾龍咁威
果part唔知有咩意思 好似無乜含意咁
.....
個幕咪就係講黃子華終於過左自己去奶契弟囉
至少呢套比起飯戲好彩
唔係同期唔使睇住佢追住飯戲黎篤
戲同戲唔洗比較嘅,啱睇咪入場睇多幾套
唔啱睇咪等下套
比黎比去無意
好戲!
我無比較兩套戲啊
兩套我都有睇,各有優有缺
但票房就個個都想第一㗎啦
因為佢冇收到講野嘅能量
看台同林保恰吹水都講到好似有4面台觀眾睇住咁

仲有一場,佢最尾跑到法庭同大波妹密針,應該係細細聲講,但我估係拍果陣佢大聲得滯,結果係混音果陣夾硬推細佢同大把妹嘅聲…
成part就係
但最後叫佢食偉哥 佢又自己struggle食唔食果d好似多左
食完之後屌女又點
有個位跟甩左,最後子華鬧走Renci 果段其實係做乜
其實係講緊「中」家
反而我想知鍾老太角色叫咩名?
子華係法庭講過一次
我意思係,講bugs就大把,始終係戲,無可能同現實一樣,但套戲整體係好睇,無悶場,都唔覺得睇左2個幾鐘
鍾林以逸
Renci想跟證監case搵錢
有間firm放風想搵renci過檔跟證監case
嗰間firm之前幫鍾家打贏好多case
所以個潛台詞係,要renci唔繼續參與呢單case就會有好路數
咁子華咪鬧走佢,同dee講等renci自己揀
yes
連董生都要幫中家做野

羅孝勇個角色應該唔係姓曾就係姓梁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞