《毒舌大狀》電影討論區(含劇透)2

1001 回覆
63 Like 17 Dislike
咁都比人捉到
冇睇清楚冇狗先過咩
果條馬路好窄
10步應該過完
個燈位又好耐先轉一次
夏天太陽曬正熱到仆街
所以好多人貪快就急急腳走過去
老母次次都係同一個位比人捉
子華個歷程其實同張家輝一樣
由唔搞笑甚至奸角轉型做搞笑之後爆紅
分別係余樂天陣除比起化骨龍更難揻得甩
其實個問題係
黃子華做咩戲路都係黃子華咁
都冇變
覺唔覺谷德昭靚仔過王敏德?
林珊珊有冇得諗?雖則人仔細細,但係牙尖嘴利兼有啲大家姐霸氣
正是
有幾奇?
之前有單小額錢債,有人要警方賠8百幾蚊,因為電話俾警方整爛。
律政司要改上區域法院,20萬堂費審一日果種。
小額裁判官閙律政司玩野,唔俾。
但啲人狂踩毒爽片冇深度,幾難頂,一係就話法庭片唔真實,乜料
但係睇佢做仆街同濕鳩角色aka宋世傑, 呆佬拜壽同難兄難弟又唔係好覺
可能睇左男親女愛之後先番睇以前堆棟篤笑啦
唔係百份百真實就預咗,起碼有搵律師做顧問,喺戲劇效果同真實性之間盡量攞平衡。
其實呢個位我有諗,用佢會唔會一開始就係涼水既計算黎~
如果涼水離開佢 office 果刻嘴角有郁一郁就可以交代到,可惜好似無~
令完全以為包左場既對家多左心理壓力

原本以為做壞事唔會有人知,但而家有條來歷不明既人入左場就會擔心對方究竟咩料...
因為喺當時「制度」下,佢根本告唔入果班「衰人」,唔係「放過」,寧縱無枉,因為佢要守護個「制度」。
我好期待天導之後嘅作品
睇下4444 會點
河國榮唔得咩?
舊時讀書睇完篇文要寫主旨
甚麼甚麼「作者藉xxxx表達yyyy」
依家是咪唔使做呢啲
成日都見人拎正義迴廊黎比
facepalm
唔同類型。打個比喻,一套係戰火屠城,一套係Rambo,都係講戰場,但就其實兩套完全唔同類型。
應該無咁多計算
計埋呢樣就唔做人在做天在看啦,人做晒都得,唔使要個天
而金遠山話佢怕俾天收,可以話金遠山係個天派畀林涼水lol
一個計就快到期實際的特價,一個計原價。
葉德嫻其實得,逃學威龍好好笑。
不過拍到片同唔換陪審團始終係bug
入𨋢後仲吐左啖口水,應該原本真係想整走佢的。
https://www.youtube.com/watch?v=p8F496AqDBQ&ab_channel=Kamshingmode

呢段內容都值得睇下

btw拍完呢套應該同dee哥勁熟
成日用黎講笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞