《毒舌大狀》電影討論區(含劇透)2

1001 回覆
63 Like 17 Dislike
其實將毒舌標籤做爽片,已經證明條友唔識睇戲
咪只可以接啲雞鴨鵝case
但對佢黎講呢啲case佢可能先過到自己個關
Dont look up係咪爽片?
岩岩睇完返黎, 套戲幾好我個人俾80分
其中一個角色即係案件本身殺人兇手(廖子妤)我個得個設定好好 - 天生貴族出身有錢有權有勢, 屋企地位就連商界同法律界都要俾足面子佢.....極之配合呢種天生貴人但食飽飯冇屎屙, 死左隻狗又要成立個咩基金又扮Q晒傷心果種.....
套戲俾佢無論化妝同任何一套衫都好夾佢.....呢個角色好深刻
P.S. 紅色套裝果套衫好靚
覆佢一句,唔啱佢心水就即場爆

https://youtu.be/5AMpuCUlheE
同分
點解無人講王丹妮啲戲好屎?扮傷心但一啲都唔傷心,死咗個囡好似無事發生過咁
第二套戲咋喎,算係超水準啦
其實無黃子華咁樣反駁佢既話分分鐘陪審團都會俾佢混淆左視聽

我覺得黃子華一直個方向都係想陪審團會加入主觀因素而唔係純粹客觀睇所謂既程序同埋證據 如果真係純粹睇程序同證據的確王敏德嗰個情況係無任何劣勢

但正正就係陪審團係layman所以唔會咁客觀去睇件案
Renci估唔到做得幾好
用Don’t look up同依套比你都幾搞笑
年初四先睇,爆到七彩好睇
講開呢樣
其實入屋搵證據果陣
黃子華大頭諗野,後面出個女瞓喺度,係好鬼片feel
佢個腦模擬翻個現象啫
得罪還得罪,呢單CASE之後,有邊個唔識佢,知道佢一定有實力

至於封殺,唔會成世得雞鴨鵝CASE既,實有間中一兩個人,無留意法律界封殺佢,會揾佢接CASE
算OK自然,靚女鬆手

天龍個王君馨真係差D,靚女都咁話
佢好似仲有MK黑社會客仔,同埋太子本身識人都多啦,佢老豆社團野唔到佢理,但人脈都仲係到
雞鴨鵝case係麻煩但唔賺錢
起碼賺到錢個啲應該都唔到佢打
但啲唔賺錢嘅case
絕大部份都可能係幫到人個啲case
反而呢啲case先係林涼水完左家暴案之後想打個啲
似係,最尾個幕想走去幫阿婆,都唔再係為錢做事
港產幾耐未試過有非警匪爽片仲要拍得咁流暢
佢角色明明有好大發揮空間,浪費咗個角色,攞最佳新演員但啲戲咁差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞