《毒舌大狀》電影討論區(含劇透)2

1001 回覆
63 Like 17 Dislike
我都唔明點解賀歲一定要睇笑片,開心咁行出戲院
超神經侮終身,電影中心更稱心
超神經終身,電影中心更稱心
律師都banq埋
黃子華一開始拎啲水樽出黎嚇窒咗佢
話打心理戰 然後條友就降晒智
呢個庭everything is wrong
二奶屋
有cam影左d唔出得街的野點算
岩岩睇完,最尾嗰場官司影觀眾席有幾個shot blur 左林保怡個樣,我有兩秒諗係咪有靈異野。
好好睇無悶場
從來無人話賀歲檔一定要喜劇
至少當年門徒已經打破左
用喜劇心態去睇梗係出事
有冇人覺得女主好似陳妍希
我睇佢好多表情皺眉都同陳妍希似到十足十
有一刻諗過係咪陳妍希客串無理由廣東話咁好
mv有少少
再自行腦補
林保怡上court 何西爵士
你唔冷血你就無晒你既財富同地位 再加上雖然係親生 但點都係私生女 點都會有人為錢放棄親情
入面個個律師都係契弟⋯⋯ 你點覺得佢哋唔係?
套戲係好睇無悶場但同意好多位可以改進,對家既打壓其實唔算特別勁,形造個強弱對比唔夠強,最多利用制度去拖延你,未做到非常唔公平果種效果,真係有心打壓,邊有咁易比你去收集證據,D證物分分鐘消失左都唔奇,識咁多傳媒,人格謀殺依D基本,又話識邊個官邊個官,上到庭又唔覺個官有咩bias,另外黃子華最後咪又係依靠識人先解決到,唔識人,咪一樣含撚
呢到係大英帝國嘅法廷
子華個speech純粹係代我地呢啲平民係個大銀幕上面講出黎
有冇人明點解黃子華保唔倒釋,見面時要罵方家軍廢,又話等佢諗下,有咩作用?
好睇
睇到拍手
好似話MICHELLE調走佢MA,應該子華鬧完佢,方家軍堅持唔俾人調走,照上庭,因為唔重要,套戲直接CUT左
睇到起身大叫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞