《毒舌大狀》電影討論區(含劇透)2

1001 回覆
63 Like 17 Dislike
偷拍條友如果認左自己偷拍而唔關水事
咁有人認左罪
水就自然證據不足要即放人
啱啱睇完 , 痴撚線隔離個呀姐黃子華講一句佢笑一句

有時未講已經笑緊有冇咁好笑
你睇下大追捕
一撚樣都係咁
董驃移民去加拿大咁
唔笑咪好唔抵
放人 搞手續都可以搞你幾個鐘
成套戲最入謝係王敏德 謝君豪同爆黃子華頭個大佬

Btw反派條女好正
套野呢D位冇諗到咁DETAIL
又例如,法庭上講粗口又冇合理解釋
基本上都一定告得入篾視法庭
黃子華開頭喺法院檯底刻左天冇眼,後尾變左天有眼,嗰兩畫係邊個畫㗎?
個大佬真係好入格
會唔會真係大佬黎
子華係晌狗屋臭格坐48
比佢屌到死哂狗唔識應機嗰班都係長官嚟
二刷完
覺得renci未夠爆 不過都好自然
Louise爆發位反而有少少未拿捏到 但整體都唔差
同意,庭上中途變節會爽啲。宜家基本上最後一戰係㩒住對家狂砌,可惜咗少少。

https://m.facebook.com/groups/filmpilgrimage/permalink/5811044702314003/?sfnsn=mo&ref=share&mibextid=VhDh1V

虎豹別墅最出名係十八層地獄浮雕
算係緊扣返全戲最重要嘅「天」呢個概念
其實我個人認為係普羅市民對黃子華太有既定印象,子華一出場就諗住棟篤笑,余樂天。其實人地演得唔差,好似《飯氣》咁根本個角色一啲都唔搞笑,但係觀眾就問點解冇以前咁多金句。
未睇呢套,諗緊睇唔睇
同正義迴廊相比,呢套質素如何?
成件事變到好撚好笑
消失的「傳統」港產片片尾
拍攝花絮同現場片段
係以前成龍D片最常見果D
但而家港產片大多學哂西片,留伏筆、額外小片段
正係用法庭講法庭
毒係用法庭講良心
所以係完全唔同嘅戲

如上所述,討論法治呢個命題就一定係正深入啲,因為呢個並唔係毒嘅主要命題
毒嘅主命題同窄路微塵更相似

至於以執行去計
咁毒就勝一籌
正衰喺陪審團度

視乎你觀影想睇乜
我建議唔好有任何前提,每個戲有佢自己世界
王敏德太正路
由佢以前飛虎雄心果D系列到而家,佢表現好一貫佢過去演出
越成功的喜劇演員越係咁
周星馳拍完功夫大賣,想轉型拍套長江七號
一反戲路,佢自己完全唔攪笑,笑位留哂俾個𡃁妹,一樣俾人屌到反艇
係 啲人笑到我好撚嬲

黃子華郁一下 停一下唔出聲都係到笑 都唔知笑乜撚
雖然話就話判刑係法官嘅職責,但係我諗一個正常人諗到佢呢一票絕對會影響被告一生嘅話,點都會謹慎一啲,或者輕手一啲
(呢排聽台灣搞緊參審制,唔同香港陪審制,佢哋係參與埋判刑嗰啲嘢,話「國民法官」一般都會比職業法官判得輕手唔少)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞