《毒舌大狀》電影討論區(含劇透)2

1001 回覆
63 Like 17 Dislike
有肉地,好正
就係子華考慮過都係要瀨
佢係話靚狗嘅生命好保貴
要真實要sad,上網睇新聞咪得。
香港人已經拉得好緊,可以入戲院輕鬆2粒鐘係好事。
講方家
限期前冇交罰款,會叫你上court俾機會你自辨
仲有一套唔記得咩風暴又係有錢仆街
係喎, 佢都得
"回水" 嗌左咁多年都冇回過啦
港產片d法庭戲,次次要伸張正義,都是要出茅招
呢套林涼水法庭放錄音洗腦
九品芝麻官陰常威自爆
劉青雲套歡樂時光就和證人夾計扮失憶

唔出術打真軍講證據,就會好似正義迴廊咁比肥仔扮傻告唔入
所以一套真實
一套superhero
睇戲啊大佬
你去睇紀錄片或者自己去法庭坐囉
你連黃子華用既策略係咩都唔明 佢擺明係走過界擺明係唔跟規矩。你用證據打輸9左10世啦
因為對家有權勢,收買證人毁滅證據,正路已經行唔通。
死左個細路女 坐17 年
咁既原因都唔夠內疚?
以前個年代,好多野有得出禁制令,所有野都禁得住就可以繼續告。
今時今日,應該要撒控啦
其實真係可以喺被告上訴嗰時再改誤殺做謀殺?
誤殺已經告入左坐緊 佢又唔係上訴刑期
再告謀殺唔係一罪兩審咩?
就算可以 可以喺同一個上訴一齊審?

另外覺得王敏德講英文講到考listening咁好出戲
黃子華話一係你殺左我,一係比我幫人
都講到咁大,大寶哥攞完彩咪算囉
太子話覆桌都係表達下佢識三山五嶽、同埋點解對子華咁忠心
所以呢套係電影
唔係現實, 佢都唔好意思拍而家呢個年代
Z風暴
有得食dada
今日病到七彩, 但因為上個星期已經買咗飛, 照畀老婆捉咗去glen睇戲

演員做得好睇, 故仔當做爽片係ok因為實在太過理想化, 現實根本無可能發生.

講起王敏德, 大追捕佢已經奶過一次霸氣on9佬, 而家又嚟多次
反而呢個我真心想知
最撚煩係有班友覺得拍得文藝啲就叫高質,拍得大眾化少少就叫tvb
求命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞