《毒舌大狀》電影討論區(含劇透)2

1001 回覆
63 Like 17 Dislike
以為本身係lesbian
唔使以為 理解正確
應該係兩個都bi
本身玩sheshe 有錢女玩咗兩個月玩厭咗
我係覺得好睇嘅,其實都見到唔同嘅演員有不同的發揮,唔係只有子華一個。當然劇情上係有少少唔太make sense的地方,例如金大狀佢知道被告係無辜,但無啦啦180度改變去問醫生,正常情況應該冇可能發生。黃敏德個角色明明好了解法律,佢應該知道子華一定想令佢情緒失控而講錯野,學佢講其實佢只要hea答子華都無佢符,但又無端端爆曬啲說話出嚟。但整體上我依然係好享受呢套戲,始終都係「創作」,無可能全部都同現實一樣,都要有啲「戲劇效果」
剪咗
導演話其實球場林保怡同子華嗰一幕,林涼水係好毒咁鬧咗林保怡成分幾鐘
好平穩既一套戲, 係有BUG既不過睇故唔好駁故了
上一post話本身劇情係3p
有幾奇
大把移民家庭係咁
係咪5千萬就整個加長版呀?
佢可能冇乜留意香港法庭新聞,唔太了解香港人平日睇果D野有幾 "離譜"。
控辯雙方合作,所以冇人反對
加上當時個證人身有屎又緊張,就照答
好似戲中同埋黃子華所講,社會至少需要繼續追求 "公道"。
就算冇,都唔應該放棄。
好睇,謝君豪台詞同演技都好出色,但我自己唔係幾鍾意呢啲bbq 結局,而家係popcorn movie 嘅格局,唔做賀歲片可以更上一層樓

醫生唔係咁緊張嘅話 應該要答「我唔同意有咁嘅事發生過」
講到尾成件事都係建基於心理戰術成功+控方調轉槍頭
咁你可以唔睇嘅
集氣
fish louise 栢天男 3p
聽王敏德講完覺得佢好撚型
之後被子華串到冇聲出又好好笑
已破4000萬
2019年張振朗承認跟Renci拍拖而家先知
假chilam食親啲女都咁撚正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞