《毒舌大狀》電影討論區(含劇透)2

1001 回覆
63 Like 17 Dislike
王丹妮講野個tone仲係有啲梅豔芳除
有排搣
反而我覺得佢老公sheldon做閒角律師幾入形入格
我google都搵唔到對波圖
呢段係最唔合理,佢明知係陪審團都講啲咁嘅野勁on9
定係想表達佢自大到連錢都唔要都要保住佢律師嘅虛榮心?
另一個唔合理係keep 謝君豪做主控,佢report都寫到明自己覺得被告係無辜,求9其搵個等上位嘅擦鞋仔做到好過佢啦
你呢個反而冇咁唔合理,佢地根本冇擺過黃子華入眼內
我諗最主要無諗過有人影同收音
董衞國多謝Madame Lam 幫佢搞掂泰皇都好似喺花園
有冇人都覺得黃敏德好L型 不論個造型同d台詞 講英文果陣
我淨係想中佢兩鎚
我覺得佢做戲做到好似做緊舞台劇咁 d戲太過誇張 就算上套飯戲攻心都係咁

老太光明正大嘛
彈琴喺室內,彈完要曬陽光,順便同你傾下個發電廠
咁程序公義都係要維護嘅, 原意都係唔想有人過份濫用, 寧願做多咗, 放生咗, 好過屈錯人
九品芝麻官feel
有冇source ? 搵唔到
自己屋企,全部自己人,自己花園,講緊係house, 絕對合理

唔合理係子華比人捉不誠實使用電腦,第一下我都已經諗都唔係佢影嘅,交人咪得囉,呢啲碎料啦
交人都唔代表佢地肯即刻放人 係佢識人先搞得掂
我都覺得佢仲有梅艷芳口音
起碼有幾句好明顯,之後又正常無
交左人正常就冇得扣佢48,但以現今香港嚟講又”合情合理”

出左去都可以話懷疑佢偷隔離屋亞婆底褲又扣48
交人即係你知情 即係串謀啦 照扣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞