《毒舌大狀》電影討論區(含劇透)2

1001 回覆
63 Like 17 Dislike
我相信好多人讀law果陣都想係追求公義
但跟師傅果陣已經知

Thats bullshit
True but fucking so true
其實阿山根本出場就覺得佢好正義(唔鍾意偷雞摸狗),嗰吓我已經覺得佢會係王敏德嘅敗筆,後尾佢睇咗條片想唔做,講到明接受不能,王都要夾硬用盡手段留佢,我覺得其實都幾唔合理

但都可以話以王嘅性格,佢好堅信自己同對方係可以絕對跟從程序同規定,因為一向佢地都係玩到無人性,應當能夠無視感情因素嘅
岩岩睇完
好好睇
12蚊
佢明明無乜對白,但入房對曾潔兒耀武揚威施壓嗰段都好有戲,好有feel
謝君豪邊忽似廖啟智

方大軍似陳妍希
出字幕個陣有一幕係法庭出面個到影大合照,牙fish著得好chill的
Tvb大把法庭劇啦, 講低下階層打官司有怒火街頭,胡杏兒都好似方大軍咁熱血
演員表有寫佢有文替我仲心諗佢有咩戲需要替身,原來哩度
咪有一幕話曾潔兒同鐘念華一齊過
有諗過係咪憎曾潔兒移情別戀所以咁嬲
本身佢就係唔鐘意子華係到玩手段剔走D外聘主控先出手頂到咁盡,而家到另一邊玩手段咪照揸正黎做
唯一腦補係鍾家連細路都唔放過已經過哂佢嘅底線
所以王敏德明知佢性格加知唔gur都用盡手段照留佢哩點好睇唔透
應該本身話會揀既幾個都比子華用手段剔走哂,得佢可以繼續
其實大量出血飲水好快又再流哂出來。 同埋active bleeding case一入a and e 醫生唔會得閒再抽血做cbc 睇hct, 直接輸血 platelet plasma. 事後驗傷驗唔出
應該係唔想俾trailer俾人18禁
佢地用呢招係合理
頭先睇個陣有D一家大細睇既,一睇到個到個老豆幾大反應
黃子華查案嗰時有啲棟篤神探feel
fish諗住佢三個3P玩完就算
點知王丹尼痴埋嚟做二廠仲生埋個女同自己爭食咪慶過火屎
王敏德咁自信贏硬, 因為打證據真係冇得輸。

問題係, 究竟陪審團上到庭應該跟呢套, 定係真正的事實同公道?
冇動作但咁熱血, 好難得
最後嗰個係「天有眼」
第二個人刻上去
當年怒火街頭幾好睇
其實爽片黎講係唔夠爽既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞