《毒舌大狀》電影討論區(含劇透)2

1001 回覆
63 Like 17 Dislike
超神經係伏到癲暫時今年𠝹凳首選

但人氣演員真係好癲,Jeffrey軒公可以靠fans刷到千萬票房無難度
林小湛
睇製作特輯話佢喺英女皇面前表演過彈琴
其實喺講明含劇透嘅POST入面加密
係為乜??
呢套戲,乖乖地谷下D 星既fans去捧場就算啦
唔知係咪睇得黃子華嘅棟篤笑多,硬係覺得佢係庭到嘅發言都好棟篤笑
子華一貫表現其實
有錢佬黎講佢個家族都係香港2-3線之流
係po1度都有問過
你地睇失血過多飲水會死時,
時有無聯想到依張gif
子華同Renci首次見面互相笑大家個名
我get唔到,想問有咩好笑?
方家軍 林涼水
我估係因為佢兩個嘅名都唔係一般父母會改嘅正常名?
我睇嘅時候都諗起佢
Renci真係好正
子華笑佢個軍係軍人個軍 正常女仔名應該係君 renci應該笑子華個名on9 但我都覺得麻麻地好笑

除咗肥腸選角唔掂 有無人覺得肥谷個選角都麻麻 啲chambers partner應該無咁好人同慈祥 仲要咁落力又見面又盛 頂籠咪唔追究好少會上身幫手
係愛呀
谷導有part俾春藥黃子華食果陣
我總係覺得佢係軍火商賣緊白紋伊蚊俾龍咁威
王丹妮好好戲
廖子妤好有女人味
三個女角都令人想色
1. fish太
2. 丹妮(似舊同學,介乎想色同唔想色之間)
3. 方家軍
其實某程度上都係想維護個制度
買通證人 夾口供本身就係破壞制度

其實佢中段想退出果陣已經講出佢嘅立場
唔係認同對家,兩邊都係破壞緊制度,兩嚿都係屎
不過眼見自己果邊嘅人恃住自己有錢,為咗做鳩王丹妮無所不用其極,實在幫唔落
對家做嘅嘢雖然都唔係跟足規矩,起碼係符合人性道義,算係lesser evil果個

其實現實都係咁上下
用法律彰顯公義本來就有好多漏洞
班權貴將個制度玩到冇制度公義可言
循規蹈矩唔代表真正捍衛法治/法律制度
丹妮笑得好靚
一諗到楊明坐咁少覺得個制度on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞