《毒舌大狀》電影討論區(含劇透)2

1001 回覆
63 Like 17 Dislike
睇個故仔
睇個拍法
一個字,成熟!
擺明係有
呢套似當年tvb套怒火街頭, 其實幾好睇的。
幾年前tvb都仲拍到好睇的劇, 好似王浩信套偽daredevil同 "渠頭" 穿越果套。

呢幾年冇睇tvb, 唔知D劇好唔好睇了。
仲成立左個基金???唔知要黎做乜
鍾家嗰邊想盡快完,再加上佢地覺得贏硬
講正路就唔係電影啦
竊聽風雲1
救*
我都有睇怒火,成個感覺都唔似
講嘅野都唔一樣
而家諗返 應該因為謝君豪已經諗住唔做 仲會寫報告建議律政司唔好再告(知道真相) 所以王敏德先叫佢唔好比真相影響到放棄佢自己原則 而條片最後係唔呈堂就叫維持到佢自己認為ge公平審訊
但係最後子華講個真兇比佢聽就正式反水
係, 所以每次見到佢霸氣出場, 都預咗佢柒到爆咁衰收尾

不過揾勻香港, 除咗佢之外冇人carry到呢種角色
做有錢人寵物好過做窮人/中產
收買埋法官啦
當爽片睇好似嗰啲主角槍戰點打都唔死嗰類
正常有錢人殺人咁大件事都唔會係花園傾啦
依一幕應該都係想講佢並唔係佢自己口中所講嘅契弟?
佢自己都話,由出道做大狀到做官佢都拒絕靠班契弟,係辭咗官之後先變質
如果係咁,我覺得佢做官特登遲一個鐘嗰一小段係多餘,都令唔到觀眾會覺得佢一開場會被人流放去淫審處係天無眼
不如拍佢點唔識刷鞋好過
林涼水從來都唔係一個衰人 又何來變好人?

佢初初跟果單案hea下hea下 係因為老屎忽心態覺得自己經驗豐富 同埋單案小事搞得掂 d證據又齊哂先會個心放哂落玩股票果度
如果個女無死 根本林涼水場官司會驘
佢hea係正常

樓上話衰人果個 不如重睇啦
開場時 偷野條友 本來罰26蚊都幫佢變12蚊
佢係公正 只係講野毒

根本一直都唔壞
但佢群埋有錢佬做契弟都冇用 佢果陣票房毒藥 連做契弟既入場卷都冇
後尾做棟督笑做到香港最紅 拍電視劇又收視福將 已經唔洗做契弟啦
8日過左5000萬
Exactly
方家軍 我諗起屎家軍
睇完 係幾好睇
節奏比正義好
正義係不斷塞野俾你 無透氣位
Renci做得好好 未睇過佢啲戲 估唔到
王丹妮都幾好 有進步
不過有啲位唔係好搞得清
就係誤殺改謀殺
我知係王敏德果邊做野
但咁易架咩
唔係要有證據support?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞