《毒舌大狀》電影討論區(含劇透)2

1001 回覆
63 Like 17 Dislike
Youtube 片有粗口會黃標。
唔識,請教,係咪PRP?
唔係抽病人自己血整嘅咩?失血仲可以整?
紅會捐血會分做紅血球、 血小板、 血漿同有d其它野比醫院血庫用。 大量出血時醫生通常會e 幾隻一齊輸. 仲有cryoprecipitate 都係用來止血用
散場果陣有個阿嬸同佢個女講: 新年應該睇D合家歡開心既戲呀嗎, 做乜鬼睇呢套戲者....
個樣同氣質都真係似
第一眼望以為係佢
如果係看似絕望嘅情況之下講 會有力好多
前面都冇講到
冇牌爛仔見到ICAC 會唔會俾面?真心唔知
會.
會. 而且轉個頭即刻窩左佢一拳
竟然都有人見到
應該係林保怡冇到場搵人代坐啦
利申: 冇乜醫學常識
反而想知個戇鳩老公醫生唔驚啲警察/醫生/法醫驗到死者大量出血時飲咗大量水㗎咩
係喜劇 講法庭有公義 不過演員係表現出色
廢老智商低d ,可能睇唔明
覺得屋企有錢有董大狀可以隻手遮天
就算發現飲水都可以推俾曾潔兒
加上曾已被拉咗
矛頭直指係曾推個女撞枱角致死
ICAC 都要燒槍
試下襲擊佢地囉,遇到個有槍嘅恭喜你
唔係個個有嘅,可以賭一舖
想問最後開庭前子華神CALL佢個ICAC朋友黎話一定點都要黎, 用意係乜??
就算佢唔在場一樣可以事後拉人
其實都無關係,夜媽媽喺條後巷,有人show pass喝你打人,應該係人都會先入為主以為係狗
不過轉頭幫你兜頭兜面打咗兩拳,咁都收貨啦
唔駛要林保怡睇判詞,可以即刻做野掛
我無做過陪審團 但陪審團決定一個人有無罪我相信係唔需要你講返點解你會咁揀 如果真係咁既話就點揀都得啦
我都覺得每個角色都發揮得好好
無知一問
法醫點樣知道係流血之前飲
定係流緊血嘅時候飲
流血流到咁正常都冧bp
去到a&e都應該都keep住倒咗唔少水加快咗個haemodilution
諗番d 人名,割唔割d 人名好有暗喻
King/鍾京頤,king 喎皇帝喎,加埋北京頤和園
董衞國,保衞北京頤和園。。。。
林涼水,公義凍過水
金遠山,遠方靠山?定係有山就要有水,加番姓金係咪講南韓?

鍾念華,成日念住中華既。。。台灣?錯手出事,成件事暗指佳佳?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞