True Wireless真無線耳機討論 (68)

997 回覆
8 Like 1 Dislike
Pro2掂?
有冇平平地頭戴式介紹?
會打下機
跑步甩唔甩
但講到降躁真係佢最勁
運費唔重要,怕買到翻嚟經常斷線,比起音質我更著重電量同流暢度,成日斷線啲聲幾靚都無用,xm4除非無電否則無斷過,airpod pro 2我都有,啲電又係好快打柴,又唔想用耳牛,好難簡
音質>降噪>>>>>>>>>>>>>>通話=配帶感
價錢冇咩所謂, 有咩型號可以堆介一下?
聽亞洲男聲多, 港台日韓都有
Devialet Gemini / Sony Wf-1000xm4 ?
嗱 我就支持正體字嘅,所以簡體網直接無視

不過鬼佬果邊啲review AirPod pro 2其實都唔差,俾人講到垃圾咁真係幾搞笑
https://www.rtings.com/headphones/reviews/apple/airpods-pro-2nd-generation-truly-wireless

當然你可以話全部都係收錢做嘢
其實斷線或接收問題除咗耳機本身之外,用家身處既位置同環境都有影響。所以同一款耳機,每個人嘅使用體驗都會有唔同。
Marshall如何?
Campfire Audio新出個隻會唔會都加埋ah
呢度有一兩條傻佬個個post都嬲㗎,手機台都有
係pc裝隻bt-w4 唔知點解會係咁斷線 連唔到隻twx9
裝creative個app 裝完都show唔到藍芽個logo

反而拎部notebook出黎再試 bt-w4 + twx9
又正常用到keep住aptx adaptive
音質>降噪
手緊就B&W Pi5 S2
加多少少就B&W Pi7 S2
試完返唔到轉頭
用緊LDAC?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞