True Wireless真無線耳機討論 (68)

997 回覆
8 Like 1 Dislike
有無人比較過用同一隻耳機,分別用aptx同aptx adaptive去聽歌,個分別大唔大,唔明點解好多旗艦藍牙耳機都支援aptx adaptive但旗艦手機又好少支援aptx adaptive
三星自己鎖咗無計喎
迫你用佢個SSC
galaxy buds ? 呢度無人用
我N6 Pro2都冇,我自己唔太需要,反而驚改變咗音質
試哂ze2000 ze3000
琴日終於係日馬訂左twx9,不過成27xxx yen,貴左一截
PI7 S2點入手好
海港城間B&W 2月8開始唔收coupon
暫時見到豐澤簽citi有$150回贈 仲要得白色
無harbour city coupon 就唔抵啦
有冇ching用緊Bose qc2 個app係咁話transferring update 隔離個圈圈又load滿哂 搞到聽歌有時又kick kick下有次仲disconnect埋
知唔知點搞搞佢
去耳機舖問下現金價 好似唔洗3k
有冇人用緊free byrd ?
其實點解現金平咁多?我之前買mtw2個特別版,原本25xx,現金佢收我2200
好似要俾專利費就唔搞
Linkbud s 買唔買得過,最近見有特價1000蚊有找
唔使1000梗係買得過啦
用緊
iphone 依世都聽 aac ?
不過聽講有連線問題,要唔要俾多3-4舊水升去xm4/beat fit pro/air pods pro 1定係問題不大
Twx9行幾時有貨 訂咗到而家都仲未有
正常同一級數好聽
不過adaptive連線穩定性好D
不嬲都係
之前用開ci750, 呢排想換隻無線耳機, 但係忙到冇時間出去實測
想問下$1500~2500左右有冇咩好推介
個人比較著重音質(聽開女聲JPOP/bass/樂器)同埋舒服唔易甩
通話基本上可以無視

另外有冇ching有RHA truecontrol anc嘅食評事關之前兩隻headphone都係買rha,搞到有啲情意結
試下直接email鐵三角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞