True Wireless真無線耳機討論 (68)

997 回覆
8 Like 1 Dislike
好多時係關手機事多
因為iPhone 係個標準黎
如果iPhone 個邊用aac冇問題基本上都冇事
我而家係插藍芽adapter喺iphone用aptx
但出街聽好易受干擾/突然斷 (都係去到特定位置次會出現)
Bass AZ60贏,中高音TWX9贏。

舒適度TWX9贏哂。(亦都幾大原因最後揀TWX9, 今身係諗住買AZ60)

Control AZ60好似可以customize 多d,TWX9就多咗實體制。

個盒TWX9幾靚。(如果你concern)

TWX9 我冇試過斷線。(我都係返工放工搭車時聽)

電量唔清楚,我唔係日日用。
咁應該係隻藍芽adapter問題喎
但喺屋企聽又冇呢個問題
屌你屋企邊會似街咁多干擾
藍芽adapter通常預比屋企電腦用多
感覺上原裝棉係最fit xm4個anc, 衰在個size,我卡咗係s, m中間
所以就係問aptx係咪出街用穩定性低過aac
定只係adapter易被干擾
見本身係話aptx會突然斷丫嘛
想問下有無用過mw08同mtw3既巴打?
如果呢兩隻比既話有無話邊隻出色啲
想請教下 如果抗噪為重既話 budget 3000左右

B&O Play BeoPlay EQ 定Sennheiser momentum 3 好?

定係仲有其他選擇係唔錯?
除非好似sony機d垃圾天線設計先會出事
如果唔係點會係咁斷呀
你有冇朋友an機可以試到?
點解我好似搵唔番寫頭po果位巴打既留言
好似成個人消失左咁
用iPhone update完冇窒過冇斷線,update前係真係有呢啲問題
TWX9 21000Yen
3日寄到
音質有之前隻Noble fokus pro 八九成
不過夠細粒同穩定d
我用pixel 6 pro, twx9冇窒過
Cwb行街都冇事
Pi7就紅綠燈有時會窒,but未試過斷
應該會放棄對pi7
快d出返21000比人買
音質係咪pi7會好啲?
單計音質我覺得係既
有無巴打試過Sony wf1000xm4 得一邊點都差唔到電
係咪得搵街鋪換電呢個方法
Sony換一邊成粒好似要900
https://shop.price.com.hk/svshop/product/1506565

$1950 呢個價屌唔屌得過?
唔好搵連登做指標
之前台灣既熱度都好高
而隻野其實真係唔差
行貨原廠唔使錢
黑既咪買行
其實戴耐左(1個鐘左右)覺得耳仔窿痛係耳膠大細唔岩,定純粹戴得太耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞