True Wireless真無線耳機討論 (68)

997 回覆
8 Like 1 Dislike
有冇 有ZE8000巴打
喺黨鐵肯電話 對面會唔會清楚聽到
有冇 Ching 試過呢隻 Campfire Audio Orbit
佢無 ANC 唔知物理隔音如何
車廂內自己聽同人哋聽都好清楚
係去風口位可能會有少少風聲
咁係咪要靠 set EQ 先可以 KO 晒其他耳機 (Jpop女聲)?
剩女聲嘜都唔使set,佢人聲好前,你會feel到人聲極近,我有時聽K-pop (black pink),啲背景音樂有少少打蒙。如果有ldac ,可以試吓,女聲更出
喺車講電話
對方聽得清 已經係好好
OK 唔該晒!
冇追耳機好耐,wh-xm4依家係咪best choice
Xm4而家入手係咪性價比暫時最高?
唔知啱唔啱規矩第一次用頭戴式耳機 依家用緊xm5 但發覺開到60%-70%到音量就開始漏音開到最大聲直頭好似就咁播緊歌咁(60%個啲係用iphone音量去計)
係咪正常
試過係圖書館比人叫細聲小小 勁尷
其實而家DG 仲值唔值得買,見佢平咗好多,用開mtw2 想換
有冇人知Pi5s2係b&w個app係咪冇eq較?
根本大家都冇答案
個人認為XM4係sony出品所以先多人吹奏
你話係XM4岩岩出果期我就覺得的確係頂級
但放係2023年2月同其他比較既話會有更好既選擇
用緊 wf xm4 都心大心細想換ze8000/ twx9
其實咩叫性價比先。。我個人覺得$500-$1k呢個範圍嘅TWS,如果做到八九成旗艦機質素,先係性價比
ZE8000 降躁真係差啲…
twx9 好似周圍都無貨/demo
我買個陣$690,而家幾多?

Anyway,個人覺得聲係靚(鍾意重bass嘅就唔啱),係大舊咗D同埋冇ANC(雖然我自己唔太需要,仲驚影響咗d聲)
抵,唔啱聽都輸少D
比當年新出個價抵買,但係都叫2年前既產物
如果唔急換,等下嚟緊幾個月有冇咩新野出好似仲好 (我講其他牌子)

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞