True Wireless真無線耳機討論 (68)

997 回覆
8 Like 1 Dislike
好唔好呢d野好個人
剩係可以話兩隻都冇伏
唔理你係因為你個問題一google就有
Google已經出到香港有邊間舖賣緊
TWX9個anc比ZE8000好
同埋個調音會比較「大路」
我覺得ZE8000個聲太有特色
慘,我身處既地方係耳機沙漠,得頭載先有得試
例如上我平時聽開女聲JPOP
上面提過既TE J1女聲真係冇得輸又有LDAC
但個問題係對我黎講戴得好唔舒服
唯有退一步用番最舒服既TWX9
對耳係你既呢D野點同你講
bose qc eb2 同mtw3兩隻邊隻好? 依加入手點睇?

巴打覺得 sennheiset monebtum trie wireless3點?

仲有你話冇人理
個原因係因為首先你連mtw3個名都打錯,唔認真睇真係唔知你問緊mtw3
其次就係有咩點睇,每隻既優點同聽感都唔同
與其叫人用"文字"解釋比你聽d咩前前後後
不如上youtube聽下人地d試聽,聽下d聲大約會出係咩位仲好
而且d最基本既數據真係你一GOOGLE就有
例如最重要電量呀,支援咩解碼呀果D
我自己用緊pixel7但部機剩係得LDAC同APTX, 冇ADAPTIVE
變相我買耳機果陣會考慮埋隻耳機支唔支援LDAC
如果冇既話係咪值得降一級聽APTX
近期唔少人一入黎就問XM4好唔好
得罪講句問得呢個問題8成都係跟風買
反正XM4伏極有限
咁不如直接買完到時再換XM5/其他
其實係香港所有嘢太密集
就算喺日本老秋都冇咁離譜
真 自己搵review又好 搵舖頭試都得 唔好好似之前有條友咁買完唔鐘意走上嚟話信錯連登仔就得
唯一擔心係mtw3壞左耳問題
而家用緊mtw 3 , 用用下得隻左有聲,隻右得少少Si Si 聲, stop 用到,唔知點算,買水貨冇一年就咁,攪到我唔知買唔買番呢隻定試新嘢。啲聲我都鐘應申意,但咁快壞我驚驚
求推薦

用iphone, 有時連接notebook/ swtich 打機用
要求通話清楚 (舊耳機係sony XM3, 通話時環境收音超大聲, 一開咪 對方就覺得勁嘈)
注重低音比較多
木耳

暫時心水:
XM4 (通話方面有無改善?)
twx9
P17 (後2者都係聽個名, 無研究有咩分別)
iphone而且要求通話清楚
其實都係推薦airpod pro2
你唔介意冇anc甚至可以揀airpod3
想要anc 呀, 試過apple 耳機 唔中意
問下XM4 有無用話黎傾電話, 會唔會環境收音太嘈?
我自己買耳機 最多係睇下啲基本開箱文
睇岩就狗衝 唔會試
試得多 又要諗邊隻好邊隻唔好
買完真係唔岩既 咪再買
香港邊度有得試?
用過半入耳既感覺麻麻地 好似成日就跌咁
但入耳既又隊得好入咁
有無啲入耳既但隊得無咁入既介紹下?
有ANC就OK,音質普通就夠
我就用開鐵三角嘅耳機,所以通常有新野出又唔係太貴同太入門嘅多數都唔會等行貨試直接係日亞買。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞