True Wireless真無線耳機討論 (68)

997 回覆
8 Like 1 Dislike
E家買行貨都劈左成千
用左兩年幾mtw2完全無問題,仲要舊電一樣咁耐用,穩定升級我都係揀mtw3,pi7第一代音質試過我又覺得普普通通,s2未試過,遲d落鋪頭試下
mtw3 其實幾抵買 對比當初入手mtw2個價錢 其實抵玩好多 最後我原本無壞 只係個盒無電
唔好意思無追post, 本身用緊bose quite comfort earbud 第一代,想問有冇師兄都係由第一代換左2? 值唔值得換新一代?
戴住黎跑步,兩年都無跌過,不過都係要自己試清楚,個個人耳仔唔一樣
anc勁左 細粒左 官方話會有aptx update
通話一樣閪 冇左wireless charging
老實講第一代未壞既話唔值 只係個anc對我太吸引
can't comment on others, but you should choose Nuarl N6 Pro 2 over Nuarl N6 Pro

And if you have the budget, can consider Nuarl Next1
有冇可以任試舖頭list
去代理度 repair ?
邊有得整
呢個要換架
一開機如果同時連2部apple 野就會中bug冇聲
要放入盒再連先冇野
想要收音好嘅藍牙耳機
係咪只得掛頸呢個選擇?

用緊jabra elite 65t,
響嘈嘅地方(巴士下層/地鐵車箱)講電話,對方都已經聽唔到我講嘢,只聽到背景嘅噪音
用an機定ios
兩部都同時用
要真multipoint

我買過sony wi-xb400
但佢嘅誇平台multipoint 要禁好多嘢,同冇multipoint 冇分別咁濟,唔似得jabra 咁方便
隻XM4已壞又無單... 係咪應該等XM5出, 依家買咩都好似唔太化算
話說我隻XM4 唔見左隻右耳 淘左隻新右耳, 用係可以用但係更新到50%就斷 我估係左右耳唔同firmware問題 想問點搞?
淘埋隻左耳
咁同買隻新冇分別
3隻都有買
最抵買應該係gemini,個價跌左但隻聲同高價位既都有得揮,係個盒大d
如果唔介意比多少少,整體上mtw係最好既我覺得,人聲清晰,有層次感,各方面表現未到top但都一定中上,好全面
B&w pi7s2 造工靚,聲靚,但anc表現一般,自家app冇得較eq, 唔值咁貴

總論 我會選擇mtw3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞