True Wireless真無線耳機討論 (68)

997 回覆
8 Like 1 Dislike
本身想換ze8000,但係又話anc 唔得
Gemini 既anc 都唔算好好
紅線燈既聲, 黨鐵廣播, 近自己身位既人講野都唔會完全cancel到

同埋耳機本身體積唔細,設計上又唔貼耳仔
所以戴戴下都會有少少鬆

不過overall 嚟講,呢大約2年我都滿意ge
我用咁對mtw2 都兩年,想換嘢玩下,又唔想換返mtw3,見佢咁平想試下
Gemini嘅bass唔錯 anc都ok 但認同因為設計問題戴得耐會攰 同埋個形狀唔係個個人都啱戴
中高頻得唔得
最強ANC係咪仲係xm4?
Noble h-anc 好平喎,有冇包膠?
用緊mtw3 原廠S size耳膠 想換Comply TW-400-C 耳棉
請問係咪買番S size會fit? 或者邊到可以試
由Gemini 轉做MTW3,感覺清咗唔少,音場都闊咗,MTW3 個Bass量對我嚟講啱啱好,不過ANC 比Gemini 差
咪玩啦 聽日世界未日咩
黨鐵通話質素如何
ZE8000 行路感覺最好
黨鐵有人叫你行開都聽到少少
巴士睇你搭開條多唔多凹凸位(尚可)
小巴真係不了(車內+環境聲音完美融合音樂之中)

緊急嘅聲音都會聽到

耹聽時環境唔可以太嘈
連線穩定?
通話都ok?
想問大家筆直1000~1500 有咩選擇
平時主要聽rap (eminem, meek mills個類) ,日文hip pop, 少量廣東話歌
用緊既手機係iphone 8 , 應該半年內都唔會轉手機
如果可以講到電話就更好
以我刨左好多文就samsung buds2pro
呢個價位其他都係唔上唔落
我對gemini而家舊電得返1粒鐘貨仔
我都用緊N6 pro2
諗緊換唔換Next 1
有冇好建議?定MTW3好啲
我會繼續用, 順便等Next 1 跌下價先諗
其實Next1都幾貴下
$1580呢個定價,同價位仲有好多選擇
不過聽開呢個品牌,而家有N6 mini同N6 pro2
所以幾想支持下
我鐘意聽動漫歌,所以幾鐘意佢嘅調音
佢呢個品牌嘅耳機人聲同樂器都好清晰分明
弱點我諗真係得app UI同低音
其實我都有諗final ZE3000, 調音應該差唔多?
ANC嚟講最勁到底係xm5定bose qc/700?
睇啲comment好亂啊
冇anc喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞