一人一個由細聽到大嘅錯誤科學知識

1001 回覆
1489 Like 96 Dislike
佢係為咗方便你識別 極大幅度咁放大咗啲起伏嘅比例唔係嘅話馬里亞納海溝連籃球上面嘅坑紋都不如
做cpr會回復呼吸心跳
太陽軌道都係螺絲型
同你幾點瞓覺一樣
瞓夠咪得
幾點瞓有乜所謂
好記得前排有個巴打好嬲留言話 曾經參加小學問答比賽 關鍵一題問水導唔導電 答錯慘被當老鼠屎 被全班鬧臭 童年陰影 嬲到依家
佢明明好醒咁問老師 係咩水!? 係咪純水!?
巴打= 老師=
老師:係!
巴打:唔導電!
老師:錯!
巴打:
小學雞們: 水緊係導電嫁啦 係咪傻嫁!!!
橢圓先岩
Kelper’s law 1st and 2nd 好有用
到依家都唔少廢中廢老覺得食多過兩隻會死
自轉關係 赤道位置受離心力影響而微凸
所以係橢圓形
三重腦假說呀,out哂啦,隔離post 先有個on9仲講緊
天花疫苗呢
有 不過毒性同成癮度低
已知10%係錯,所以唔洗諗
絕緣體定義應該係個electron surface有冇band gap
飲酒可以保暖
.
.
.
.
.
.
飲酒只會令人「感覺」熱暖,但實際上身體的體溫會加快流失
要睇你討論個scale,如果討論個scale遠大於個De Broglie wavelength咁佢地真係一粒粒
就係喱個網
好耐之前睇過
個陣先知原來俄羅斯唔係地圖睇到咁大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞