一人一個由細聽到大嘅錯誤科學知識

1001 回覆
1489 Like 96 Dislike
你咁講即係話10%能力未必由10%大腦發揮 可能多或少? 如果係成個大腦基同作用下只有10%能力 咁傷到一小位置而與受傷前無太大分別既案例應該都唔少

另外 我搵唔到任何case 係大腦受到傷害之後而冇影響 完全唔知你講緊乜 大腦受損係會慢慢修補 傷完之後好返就聽過
建議你再追
上面有人吹到beta輻射啲電子出黎就可以導電咁
笑死人咩
beta 輻射電子出黎就等於導電?
咁同時自發負beta衰變咁我咪可以話佢絕緣
你番小學重新讀多次咩叫導電先啦
吹到beta衰變就等於導電
係中子星上面有冇自發beta 衰變都未證實,
再而就算有自發beta 衰變都唔代表導電
你去做正電子掃瞄就等於你身體同輻射源導電?
咪笑死人啦, 導電係要有完整電流形成電路
你求鳩其射粒電子就叫導電
中子星
暗物質嘅質量來源用唔用到希格斯場解釋
暗物質係唔參與電磁力,只參與引力嘅東西

而家有唔少人覺得中微子係其中一種

至於同希格斯機制關幾多事就唔太清楚
聽開波大無腦
有無reference俾小弟學下野
糖尿病都逆轉到有好多人唔使咁辛苦
小學會教肺葉幾多塊
而你又識
“唔定時” 既斷食會令身體好難適應喎
錯誤版本係 "蠟", 聽過老人家一知半解, 聽見話高"鈉", 就以為個麵餅係用蠟固定成形。
耶撚係咪世界上最on9既生物
其實視乎你食物種類係乜,冇/極少碳水既話血糖浮動細其實好易斷食

就算唔斷食,單純減碳水既飲食都可以改善/逆轉糖尿,而效果可以同體重減輕無關(有輕就改得更快)

習慣夠鐘就餓果種飢餓感都有方法去除同分辦係咪真餓
以為月亮係夜晚先出嚟
佢係話蠟,唔係鈉
洗唔洗開定(2)畀大家繼續討論
社會問題影響 五穀類係最低成本而餵飽人既食物
個個都話唔食澱粉淨食肉好快就糧食危機
好易減到肥
好似打巴龍咁啫係

與其類比做游水比賽,團戰合作打巴龍會更加切合
好多不孕症成因係男性活躍精子數目太低,湊唔夠人打團戰,突破唔到卵子外殼
咁佢係有毒
只係對人體黎講毒性好低
對小動物黎講同一份量足以對身體有害
呢個真
果餐可以任食 不過都唔會肥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞