一人一個由細聽到大嘅錯誤科學知識

1001 回覆
1489 Like 96 Dislike
冇記錯橄欖油唔同其他植物油
應該得真空先可以絕緣
其實的確係唔通電只不過你哋認知嘅橡膠個啲唔叫絕緣體 物理學上的確有啲大電壓都唔通電嘅絕對絕緣體

題外話 如果你哋覺得超導體非常通電係錯超導體其實唔通電 (或者同你哋想像中嘅電流有出入)
係多 但植物鐵質人難吸收
電壓唔夠大
謬誤:疫苗係打黎防感染
原來係防重症
其實錯唔晒,嗰個研究好似係話冇明顯分區,但係條脷某啲地方對某啲味道嘅覺受會強啲
你就redundancy ,死吉狗
Hmm 其實我覺得演化論喺呢個context可以limit喺人類一個物種討論?喺無嘢食嘅時候,高啲efficiency可以節省能量,會帶嚟生存優勢
假如而家所有人都係10%,咁mutate到11%嘅人就會更大機率生存到,並淘汰得10%嘅人,除非難度太高mutate唔到/會引伸其他問題,例如某啲大腦功能缺失
佢話咩叫10%好過其他人就係優勢,呢個真係唔係好明佢講咩。

即於講返現實嘅話,我覺得只係唔同時間用緊唔同部份,唔會有仼何地方無用
其實係接近99%圓

Wiki:A value of 0 is a circular orbit, values between 0 and 1 form an elliptic orbit.

地球:0.0167
輸好多?
唔係rate 慢 你會自動達到平衡 chem eqm
姐係唔會無啦啦多/少左H30+
真係唔係架
果陣去日本一日食咗8隻 好怕
啊,,,我仲以為佢似係其他人係其他物種添
如果真係指其他人類咁好惡搞
大鑊,到底佢係想講乜求命
讀物理有個好出名嘅名言

想像電子係一個轉緊嘅波 只不過佢唔係波 同時都唔係轉緊
絕對絕緣體即係咩
Dielectric?
高位all in 咗eth
有d咩係絕對絕緣?
我都唔係好明佢想表達啲咩,我諗佢語言區仲未開發晒
Sorry sorry
道定歉先,好似係我自動幫佢修正都添
都多謝返你無屌我老母
烚蛋全熟黃好難食
搞到咁多肥人
不斷推翻前人o既野,This is how science works只不過係一般人當左現時o既理論係永恆
Sorry sorry
好似係我過度解讀左佢statement
屌好柒啊

But it’s okay 好高興可以喺連登理性咁討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞