一人一個由細聽到大嘅錯誤科學知識

1001 回覆
1489 Like 96 Dislike
你唔使答呢啲白癡仔
佢一陣又問你上一個宇宙嘅神點黎
一開波就講晒全貌出黎班中學生應該會輕晒機

電能經由電流傳送都係錯
石油就黎用盡
是,係有時對面太專另一個field,例如做啲string既野,佢地present cross-field可能講緊計另一種string amplitude、或者由apply喺黑洞搬去apply另一個condense matter system。但如果有另一個人做High energy theory at collider既,就難少少有crossover
你一星期唔食嘢都可以生存到添
唔關事播
如果你想食係一啲無連結既腦細胞
一出世得10%唔出奇⋯

你個腦係不斷咁死細胞但唔會再出生返
但你會因為學習而越黎越叻,越黎越醒⋯
Conflict of interest statement

S.M. is employed by Bayer Consumer Care Ltd., a manufacturer of multivitamins, and wrote the section on ‘Vitamin C insufficiency conditions’. A.C.C. has received funding, as a Key Opinion Leader, from Bayer Consumer Care Ltd.
通常唔止
你咁講,其實啲哲學家全部都有病,諗埋啲嘢對生存都無用
中間啲零食、下午茶、果汁唔計
酒精溝水咪唔夠75%點樣消毒
牛唔係因為紅色而嬲 係因為係佢面前揚揚下果塊布
如果你話小朋友都可以話你啱
大人就真係冇用
尼卡唔導電
We can eat 8 eggs!!!!
量子色動力學都有熱動力系統都有化學平衡,即係Grand Cannonical Ensemble個chemical potential mu引導既particle number equilibrium
左腳踩右腳可以上月球
你都識講神,神仲需要創造?當神被創造果一刻佢就唔係神
佢連化學平衡係咩都未知算啦
天空係藍色因為海面反射
Lm學野
肥都可以好健康
屌你老母死肥婆
大學唔係major physics 都未必知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞