一人一個由細聽到大嘅錯誤科學知識

1001 回覆
1489 Like 96 Dislike
電流只係人創造出來 符合由正去負嘅感覺
電路係電子嘅movement 由負去正
神係人創造出黎
原句好似係:大腦太複雜,我哋只係理解到其中嘅10%
其中因為好多道德問題人類好難做大腦研究,手頭d樣本好多都係意外捐贈,本身都唔係十分之好既樣板
同性戀 prehistoric 年代已經存在,
而且唔同物種都有同性互搞既現象。
啲gay lo 隔咁多代都淘汰唔晒。
進化論要受到考驗了。
我30年前讀小學已經教蜘蛛唔係昆蟲
巴打老人家都上連登?
野食跌落地3秒內執返黎食係乾淨
其實我諗電流傳送都無錯,EM field令circuit入面嘅電子有drift velocity=電流,drift velocity再畀energy啲electronic component
錫錫會有BB
欣賞巴打落Ref
夜瞓傷肝

黎青龍:
https://youtu.be/cw92V-0lYBM
左右互搏建議返時事台
進化論要成個物種咁睇, 而唔係睇個體表現
好似d蟻咁, 得隻蟻后可以產卵
d兵蟻係出去送死的
抽走海水後既地面形狀?
細個學個陣
自己試完根本冇分別
只可以話過左時啫 又錯唔哂
如果變返體力勞動多嘅時代
佢又變返啱
可以講係電流引發
但唔係傳送
而且energy 都唔係由電子携帶
唔係
講緊根據重力影響,水平面嘅位置
而依張圖仲要係將個差距放大咗10000倍
https://zh.wikipedia.org/zh-tw/%E5%A4%A7%E5%9C%B0%E6%B0%B4%E5%87%86%E9%9D%A2#%E5%BD%A2%E7%8A%B6
我係想講電能唔係經電子傳送
願聞其詳
想大69要食咩 百力芝?
電極嘅voltage difference induce current, 再由個current induce EM field?
呢個解釋好正 一講就明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞