其實係咪男人都覺得結婚好大壓力?

1001 回覆
1203 Like 110 Dislike
禮金呢樣野 真係好顛⋯d外母唔係個個肯回晒 比8萬8 跟著就話回意頭數888咁就袋你8萬幾⋯
就算同居都係無咩分別
根本現實世界
大部份男一份女一份
講真…..u are what u are
你識得多閪女閪仔…
其實你本身都係果個圈子….

2022年喇
千禧父母仲係以前咁教女咩
呢樣真
如果真係想結婚一齊生活嘅 大把位走盞
有父幹咪無壓力
百害而無一利既野 點會咁快想做
同好多時都未玩夠
有無擺酒先?有擺就唔係好簡單,如果雙方家長無問題,兩個人又唔鍾意social 嘅,真係簽張紙可以好平。
原來係咁師兄
但人同人既關係
一用錢衡量就玩完
好似金融行業從業員咁
當然唔係鼓勵人被人呃
唔係鼓勵人唔理用金錢衡量返自己
要有一筆意外財囉
即係我姐夫咁 本身間屋賣 幾兄弟分
跟住舊錢俾首期慢慢供,如果唔係唔知點算 可能仲租緊樓
上面大部份留言都假設曬所有野要男人出曬
得罪講句 單邊出20萬 點唔死
係,你無錯㗎,
全香港個個女人連埋4大長老都只需要簡簡單單,乜都唔洗搞,淨係去簽紙只需要305 +715蚊

2家父母會高高興興咁都做埋證婚

洗幾千蚊唔係唔得,但真係個別例子囉,硬要拎出嚟講無乜意思
諗起以前中學玩travian舊世界奇觀
玩過既就會明

所以咪話睇你兩公婆想要咩
純粹想兩口子出嚟生活嘅 買唔起住咪租著先 有咩問題 正常係埋一齊兩三年都大概知對方咩家底 唔會下下好似睇戲咁原來另一半係咩超級富豪收得好埋個啲下話
好撚on9 我同我d fd講 買樓同條女一人一半首期一齊供 跟住比班fd笑我食軟飯 話我好過份 我聽完真係屌佢哋都費事 你哋痴屋企人住點知出面咩環境
唔敢講教
係當資源唔夠果陣就要諗計
打杖打到冇糧都要殺降卒同食人啦
買樓唔收金 唔可以當首期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞