其實係咪男人都覺得結婚好大壓力?

1001 回覆
1203 Like 110 Dislike
咁你平時又真係笑鳩女人老喎
咁又唔只,簽紙都要千幾蚊嘅
同老公一齊咗十年
結咗婚差唔多五年
過大禮擺酒買樓樣樣做齊
無屋企人幫手都係兩個人一手一腳努力出黎既成果
識揀一個價值觀一致既伴侶同埋timing好重要
有撚病到咁
搞咁撚多野都唔面對自己無能
連登中二病唔講得笑….

咁撚有心思諗呢D
諗自己點做好啦
愛還愛,願意一生一世,但唔想為左無謂儀式辛苦一大輪,大部分男人都無興趣

毫無意思,拖得就拖
即係你所指既洗幾千蚊,豐儉由人係以上全部cut晒去啦?

都話你係無錯㗎,簡簡單單真係可以1000蚊就搞掂。
各位覺得結婚洗錢壓力大既係比固有觀念綁住左,應該向你取下經
首先要條女老豆老母肯放過你

我情況係女家已經揸住3層樓,起人地眼中,買樓結婚係最基本。而事實佢同兩個仔都做到。佢要求返女婿做到一樣既事都係理所當然
你係咪無乜點讀過書嗰啲男人 呢啲男人特別鍾意咩都拉到去打打殺殺,現實少少啦 當喺21世紀都過得咁廢時,番到去古代都唔會過得好好多 定以為用拳頭唔用知識就贏人
話你估
當初係我老婆嗰邊主動話唔洗擺酒 唔好搞咁多野
我老母話自己親戚食餐飯咪算

最後擺撚左廿幾圍洗左幾十萬
老母個親戚朋友係200人
一早講清楚好過係度拖啦屌
不如你又講下你所洗果幾千,洗左係邊。
比大家學下野
廿中要俾埋家用養家
好難拎到50萬出嚟
我四年前結 過大禮擺酒20圍所有嘢使咗30幾萬
屋企人無幫手
人情收咗20萬
收咗20幾萬金器 點解我知因為拎咗去賣當層樓首期
甩頭髮咪去植 假髮 戴帽
肚腩咪減囉
因為唔keep
以為坐係到都會能力上升…

C朗日操夜操都比你地笑垃圾
何況普通男人….

未聽過現實有人話越大越有market
只係聽得最多驚keep唔到 要操返 老了唔夠後生玩通宵咁勁
個陣我仲想借肺炎影響借啲意唔擺 太天真
註完冊半年到都係要擺 ,當然啦 個陣都唔俾咁多人
on9先結
咁你無錢學咩人溝有錢女 溝啲公屋妹咪無咁大壓力,仲可以屌番佢老豆老母轉頭話佢公屋憑咩要求買樓先
就好似mk妹要入有錢少少嘅屋企,條仔老豆老母都唔會鍾意啦 吳若希咪例子
裕美
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞