其實係咪男人都覺得結婚好大壓力?

1001 回覆
1203 Like 110 Dislike
其實兩口子搬出去萬幾蚊月租都可以住得好好
呢啲嘢好豐儉由人
東南亞會唔會近左少少?中非好似再平d 同㩒砌d
啲人唔知發緊咩春秋大夢 被害妄想咁
真 通常聽咗呢句當係真心話就大鑊
好彩就臨結婚一兩個月話想大搞
唔好彩就怨你幾廿年 人哋結婚點點點我點點點
結婚版加多少少...
同佢講定個日子結婚
錢我出 睇佢咩反應囉
生仔既話就真係趁後生生,過30都已經好難
呢啲唔識亦無資格同甘共苦,淨係識咁樣勒索嘅女,仲肯結嘅話條仔自己都要驗智商啦。唔係以為結咗婚會變得識體諒人下話一堆夾硬結完又要呻呻呻真係無得講
講真要到傾結婚先知另一半係咁都真心太遲,所以話拍拖時唔好淨係識吃喝玩樂,深入交流了解對方先最緊要
你不如propose 移民啦, 香港睇唔到將來又冇保障, 你去外國起碼有退休金, 留港你認為可以攞得返mpf ?
唔記得喺邊度聽過女仔年紀大,男仔年紀細
生唐仔嘅機會會大少少?
最慘係 香港女人 搵錢未必少過男人

但男人要俾大部分

咁梗係唔想搞咁多野
所以搵個後生啲嘅好
唔係

你男朋友做緊咩幾多歲同你哋關係如何
80000一個月
婚就你想結 錢就出一半 不如結一半婚?
仲要理人介唔介意 不如唔好結啦
仲要比埋禮金同諗好婚後計劃,咁就咩壓力都冇哂
廿中
男人太後生啦

不過我識人廿五娶廿一
又有廿五娶廿九
你諗你
我都覺架。仲硬膠係點解唔stand by自己想要嘅野。
我見好多人結婚嘅原因都係

- 怕比人問點解仲唔結婚
- 怕人地笑你嫁唔出/娶唔到老婆

點解咁大個人仲要用人地把口黎確定自己價值?

好簡單一句 "我唔想結婚" "我結唔結婚唔關你事" 成件事已經完結。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞