其實係咪男人都覺得結婚好大壓力?

1001 回覆
1203 Like 110 Dislike
屌咪講笑,我就係典型曾經想廿中結婚,到而家連屌閪都懶ge男人。

唔好話結婚,同居咗之後您ge生活習慣要無限趨近於條女,基本上您唔會有乜嘢係唔會比人執過撚,

牙膏唧頭定尾先又要鵝一撚,
食飽想浸起啲碗先又要鵝一撚,
買吓玩具模型遊戲機又要鵝一撚,
返工份人工有無得昇幾時昇又要鵝一撚;

總之您會比人鵝到懷疑人生,好似您自出娘胎卅年學ge嘢都係唔啱咁。

然後家頭細務又係您做,
大時大節撲呢樣戈樣又係您做,
儲錢每年去次旅行又係您份內事咁。

仲要顧埋娘家戈邊,夠期又要請下飲茶呀,過年又要送禮呀...etc。

跟住仲要隔一排又問您儲咗幾錢呀,
諗住幾時買樓呀,
諗住幾時買車呀,
諗住幾時結婚呀…

更加唔好講真係有小朋友之後,住邊區又要諗,讀邊間又要諗,搵咩興趣班又要諗,最怕最怕最怕係個女人乜柒都得個鵝字,嫌哩嫌路又唔撚幫手。

喂屌,我知組織家庭唔係易事,但無撚搞到樣柒樣都好似係男人責任咁先得架,我都係血肉之軀,我都有老豆老母要顧,我都係想搵個人一齊舒舒服服。

如果要搞到咁辛苦,我自己獨居得閒叫下雞唔好?
30k撚夠咩
廿頭就想結,9成9都係幻想緊結婚搬出來做左少奶奶唔洗做家務又唔洗睇父母面色又唔洗返工既生活
結婚還好 生仔先係人生結束
身邊有4-5 pair都係近2年結婚都係幾皮野內搞掂
租個婚紗去簽紙 對戒 就搞掂了
禮金 擺酒 個d全部唔洗 蜜月都係呢排開關先補去
其實以家都幾興咁樣就算
嘩 師兄 我哋睇嚟可以做到朋友
呢個真係男女大不同
唔知點解好多女人都係少少事硬係要鵝你幾句先安樂
大事鵝你都明,小事都要嘈真係好煩
當然都有咁嘅男人嘅,不過呢啲男人就應該冇人會鐘意
得啦 唔係女拳講
男人講嫁
滿意?
講到尾又要儀式感
自己做過唔少次兄弟
自己又完成左呢件事
無一單洩本. . . 單單都賺緊過十K , 你講緊咩金錢上的考慮
依家都未搞店
講第日
奉子成婚
你岩 我就冇俾依樣規範左
搵著個公主病free rider真係奶野
搵男人好過
現代女性就應該單身著得淫啲出街眼球騷擾下男人
有錢就無壓力, 無錢就好大壓力
呢個警世post要pin結婚係騙局嚟,根本係奴隸制
唧牙膏真係痴撚線 我訓訓下覺比佢爆醒 話牙膏唧頭唔得 一定要由尾唧上去 跟著係度發癲發脾氣 屌 唔好咁撚on9啦 come on 之後有次比我發現佢都係唧頭 我即刻串番佢 但咁樣計較報復我真係覺得好無謂 少少野點解一定要係男包容個女 個女就可以永無止境咁任性落去
做家務又係 女人做左其中一項就永遠話自己有做 但其他呢?咪又係男做晒 仲要唔係一次性 係持續性個個星期日日做⋯
分手啦
咁你又唔同油頭肥毒女一齊?貪人靚女同啲扮靚臭大洗雞一齊係咁嫁嘛
佢意思係每人30k
一諗起拍拖結婚咁撚煩 真係不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞