其實係咪男人都覺得結婚好大壓力?

1001 回覆
1203 Like 110 Dislike
其實洗1球唔係難事,你係rosewood , ritz carton , four seasons 呢d擺酒你當80萬up, 求婚戒指2卡20幾萬,pre wedding 影2-3輯隨時都6-8萬,仲有化妝,租衫,禮金過大禮結婚對戒餅卡呢d加埋接近20萬。咁樣其實唔算真係好大搞嫁啦,香港洗錢真係好撚閉
咁梗係好易啦
但你自己拍係2 30
你上面講乜鳩唔大搞都一球?
依家係咪上網鳩up無成本

你覺得你朋友搞結婚成本多你3 4倍係叫唔大搞
擺3 40圍係唔大搞?

你鳩up無問題
但就因為好多你哋依啲cm搞到啲細路以為結婚係點點點 好貴好on9
如果兩邊都係醫護,家庭收入都6萬起跳啦
so true,講到好似只要簽個名就得,完全冇concern過條仔嘅感受,如果佢再捉佢條仔傾話唔定會炒大鑊分手都未定
儲唔夠錢
唔敢比承諾都好正常
無謂比壓力佢同你結啦
你兩個先廿中 唔急的
我幾年前大學畢業冇耐都已經有中同結婚 全部都係護士同xx治療師 人工高咪有錢結
同埋你自己結咗婚
就叫人哋中出即飛

好心啦 洗唔洗咁撚黑心
31 但完全未ready
洗乜擺咁貴姐
未ready當初仲求婚
根本就係 佢2個女明顯唔係錢問題
但上面就已經扯左去結婚用幾錢邊個俾
係唔洗,只係想講要洗1球唔係諗到咁誇張
📌
咁差唔多啦,過幾年你都想結
如果另一半咁撚仆街自私,唔中出即飛唔通買埋樓轉佢名呀?

分手都嫌遲了,臨分手整多Q 大家好來好往起碼大家爽過,何樂而不為?
同意,香港洗錢好易,搵錢睇你本事,洗錢唔洗睇本事,是旦話ok,話買就得
建議你向男朋友求婚 唔好比傳統觀念框住
Exact7ly
完全就係我
做足咪貴,睇雙方共同覺得結婚有啲咩係重要同唔必要架姐
咁你唔爽 可以唔俾佢屌 身體自主麻
巴打幾時結?
我係女仔都覺得壓力大,唔好話男人
一講起結婚擺酒同住嘅問題都好頭痛
特別係錢唔多嘅時候
就算有咁嘅錢都唔捨得一日洗曬啦
係好多女覺得結婚一世人一次
咩都要靚要最好
唔係長老們要擺酒要請親戚食飯
後生嘅根本唔想做大龍鳳
不如留返啲錢自己洗去旅行好過啦
在原生家庭住更舒適
都幾中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞