其實係咪男人都覺得結婚好大壓力?

1001 回覆
1203 Like 110 Dislike
最重要個女要係黃花閨女
唔係嘅話貼錢先有正常人要

支那勁多肉便器學人講傳統
有樣野係千祈唔可以去叫男人做,只可以係佢主動做,就係結婚。

硬件ready ,唔等於心理ready

既然人地已經明明確確咁講你知 未ready

咁你自己應該諗清楚去留,而唔係去force佢

強扭的瓜 不甜

俾你焗到佢上會,之後婚姻都唔會開心

等唔到佢ready ga, 寧願瀟灑d講拜拜
作為一個男人聽到自己女友講"如果我有咗咁點",啲介心即刻出晒黎。
而家2022年,根本唔會有意外懷孕呢樣野。
咁樣講其實同要脅我冇分別,根本係迫我上轎。
同仲有小小時間比你享受埋最後呢段時間
過來人覺得你呢D到真係籌備婚禮先再講啦

好多女仔未訂婚前咪話細搞 (包括我老婆同我好多fd的老婆都係咁),我屁,到真係訂左婚後畀d姨媽家姐媒體雜誌洗下腦就樣樣野都係一生人一次唔做唔得架啦

同埋對好多廿中的男仔嚟講就算廿幾三十萬都係巨款嚟 (就算細搞,淨係禮金都已經3萬8,總共要使幾錢你自己諗),你叫佢all in 嚟做呢樣野佢卻步有乜咁奇
你睇下啲留言
個個講到要結婚要洗嘅錢同咩結婚後要供樓嘅錢
以佢地嘅準則 50k都可以唔撚洗諗結婚
20萬搞到成場大龍鳳出嚟已經好勁
20尾見到好多朋友結婚,我自己都比佢地搞到好迷惘
變咗我係異類咁
都係個句 係埋一齊咁耐大家都知大家家底係咩料子
邊有可能明知無可能仲要求呢樣個樣 洗幾十萬去搞壇野出嚟
學你話齋 一係就飛撚咗條仔搵過條
一係就自己諗清楚想做show定真係想行人生下一步
唔洗理人 自己開心
要擺酒
要賺錢養家
仲要受埋d港女脾氣
諗起都覺得壓力大
下面咪開始拉埋落人地下一代度講
清 結婚戒指買咗幾多錢
不嬲拍拖 無論男女 搵同年 都係煩。

廿中 對於想生仔ga 女黎講 真係開始要有個固定, 可以行得長ga人。

因為仲要慢慢儲下錢, plan下之後點

所以我好欣賞樓主及早表達自己心意,大家步伐唔同。仲有時間搵下個,無謂浪費自己時間
佢洗得起一球搞咁多呢啲野 其他野都唔洗煩結有咩問題
咁即係樓主男朋友諗住結婚後叫你同佢父母一齊住?
呢個先係重點,唔好諗住呢刻佢地對你好就冇問題,
到時佢唔肯搬出去肯定係你受氣。

同埋現時拍拖消費習慣又係點?
未試過一半一半建議試咗先,
習慣下可能對方會覺得冇咁大壓力

利申租樓 而家兩公婆想去旅行都要儲幾個月錢先得
嘩 巴打 你咁樣同玩大細無分別

你都明 相見好 同住難。。。。
樓主仲後生 行多陣先再埋枱講結婚啦 難聽講句 連住既地方都無 租又好買又好 仲點結婚?我有朋友結咗婚都係番各自屋企住 咁結黎做咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞