其實係咪男人都覺得結婚好大壓力?

1001 回覆
1203 Like 110 Dislike
點解個情況係個仔食唔住自己老母咁搞笑嘅
有咩背景會導致呢啲情況會出現
證明你老婆好女人
30幾歲既男人都搵20頭女仔拍拖避結婚
男又好女又好,唔通唔想結婚會兜口兜面同對方講咩,廿零歲,玩又未玩夠,事業仲係啱啱開始,個世界都未探索夠,就要人同你白頭到老?

對方唔係一聽到結婚就話好然後真係行動睇結婚嘢就知佢唔想結/唔想結住啦,俾你夾到佢出年結婚都唔保證後年會唔會離婚

錢根本就係次要,識人結婚淨係用咗$305,公一份婆一份搵唔多都有個蝸居住。都有人細細個搞大咗,夾埋四大長老一齊出嚟夾錢搞結婚
好撚on9架,傳統潮汕老人思想我地係唔會明
冇壓力咁依個po開嚟把撚
女人擺唔耐先急,男人唔會急
1978年 港台鏗鏘集
有講啲老左男人有啲錢
去東南亞買新娘
我諗40年後可以抄住條橋既

而殺降卒-項羽 白起
食人-外族侵華 宋金蒙
當啲中國女人兩腳羊
又扑得做得食得

以上唔係咩打機吹水野
而家先廿中事業啱啱先開始 廿歲開始拍咁快講唔結就分會唔會太快
禮金可以男女方夾 個外母係唔知道的~
其實都拍咗四年拖 有咩唔拎得出嚟講?
如果咁都唔可以坦白討論 點樣行埋下半世?
我係女
但都覺有壓力
因為好怕轉變
因為想做後衛

要傳中
結咗婚你就知慘,佢家人朋友就連佢哋隻狗生日你都有份應酬
發覺近年好多case都係好後生娶咗件港女返屋企
仔都生埋先離婚
我唔係男人
唔想結婚都係因為依啲原因
你代入男人角度啦 到底結婚對男人有咩好處?

要用咁多錢
有風險要俾你分一半身家
你真係hi大左 我敢保證 無女人肯同條佬夾份做禮金
班閪女人會話唔係錢唔錢嘅問題 而係禮金傳統係要男家比 有著數仲唔奶撚盡咩
有閪就無壓力啦 香港地做女人真係無得輸
啱呀 見外母仲多過見自己老母
結婚本身唔係錯 但發生係香港呢個地方就係大錯特錯
好多女人婚禮洗人幾十萬之後,過幾年話唔岩又分人身家你話壓力大唔大?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞