其實係咪男人都覺得結婚好大壓力?

1001 回覆
1203 Like 110 Dislike
另一方面,年齡差又有加成,真係想20中結婚,不如揾30頭人地多數就會覺得條女咁後生都肯同我結,我蝕底下又有乜所謂。
你都好似講到俾人插係一種付出咁喎? 妳條仔插得妳唔舒服?
一句:你出幾錢
D女奉旨要條仔大搞求婚
擺酒又要條仔比 禮金又要比
比完不突止仲要買樓

原來想組織下家庭係咁辛苦
後生女先會感性行先
實際個個都係度計數
建議樓主分啦 對方都唔係好愛你
等到佢30佢都係搵第個
所以話拍拖好忌對方窮 男女都係
窮都算 仲要無腦無上進心 絕對早走早著 唔洗考慮
有都唔易追
你地拍拖個陣唔清楚另一半係咩人架咩
唔係價值觀夾先結架咩
唔講擺酒唔講錢
點解要結婚
有時唔洗結婚 拍緊拖都係咁啦
乜撚都要應酬對方家人 煩到仆街
因為良“禽”擇木而棲
你遇唔到遮
結婚係趨勢?
就唔會咁高離婚率同未婚率
香港 未婚率去到4-50歲都30%up
當即係剩番70%結左
當中又有40%離婚
47廿八
即係婚姻失敗率係30+28=58%
過大海賭大細都高過佢
10對得4對成功
好應該檢視下
除左幫個社會生產奴隸
對自己有咩得著
有咪go ahead
唔好人有我有
如果要結,你自己係咪真係可以帶黎幸福俾佢?

Super like呢句!!
我明你意思 只係佢講到想屌個閪要咁難 覺得好on9
愈大愈知道其實有錢真係萬能
https://lih.kg/3243172

諗起呢嗰post
不論男女

自身嘅能力、經濟實力好緊要
係,所以如果悶諗住搵個人陪,咁我勸千祈唔好溝女結婚,實會後悔㗎
三個女朋友都鍾意

無喇喇你叫我揀一個唔要另外兩個

喂屌 咁不如你一個走喇 我仲有兩個
咪on9啦有共識可以好平
我夠知簽張紙幾百蚊搞掂啦
但事實香港好多家庭都仲係好傳統
雙方得 四大長老都會嘈
咁唔好再睇呢個post啦....
keep positive la
唔開通又真係慘啲 父母明知仔女無錢搞都仲要搞
都唔只係傳統問題啦咁
加油 搵多d
近排去左D婚禮, 望住d fd咁辛苦做成日戲, 男方女方甚至兄弟姊妹又有幾多個真係Enjoy 所以我既迷惘位係點解要搞大龍鳳..
btw 個個人既timing都有唔同, 點都係有人早有人遲, 唔洗覺得自己係異類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞